El Celler de Can Roca duplica la seva plantilla

Una decisió que «ha suposat un sacrifici» per a l'empresa
Imatge d'arxiu dels germans Roca | Twitter

 

Els germans Roca han duplicat la seva plantilla per a poder crear dos torns i poder oferir així, una vida més enllà de la feina als seus treballadors i treballadores, segon publica el portal 'Expansión'. El gran dels Roca, Joan Roca, afirmava, fa unes setmanes, que «una de les coses que sempre li havia fet il·lusió és que ser cuiner no fos un sacrifici». 

 

  

 

 

 

Millors condicions pels treballadors del Celler de Can Roca

Així doncs, el Celler de Can Roca tindrà un torn per al servei de migdia i un altre pel servei de nit, de tal manera que els seus treballadors puguin tenir una vida familiar i d'oci apartats de la feina. 

 

Per la seva banda, el xef Joan Roca explica en una conferència que aquest canvi «ha suposat un sacrifici» per a l'empresa, ja que «es disparen els costos de personal». Tanmateix, el xef català ha reconegut que «era l'única manera de retenir talent». 

 

 

El millor restaurant del món

D'ençà que l'any 2013 la revista 'Restaurant' qualifiques el Celler de Can Roca com el millor restaurant del món, els germans Roca van organitzar tres gires mundials de sis setmanes durant tres anys consecutius, en les quals els van acompanyar les 40 persones que formen la seva plantilla. 

 

Segons el citat mitjà, el principal objectiu d'aquestes gires era la d'estimular la creativitat de l'equip i «l'únic que els hi van demanar era que tots es comprometessin amb el projecte».

 

Després de la tercera gira, set treballadors van anunciar que estaven esperant el seu primer fill. «Van esperar tot aquest temps per nosaltres i ara ens tocava a nosaltres apostar per ells», va afirmar el gran dels Roca, qui assegura que en un primer moment van pensar a muntar una guarderia al costat del restaurant, però «que el que necessitaven aquells treballadors era temps. Així que van apostar per reduir la seva jornada laboral». 

 

Els germans Roca reconeixen que la retenció del talent no és l'únic objectiu que persegueixen: «Amb la visibilitat que tenim, és important transmetre aquest compromís social». Seguint l'exemple dels seus pares, els Roca són els únics que segueixen cobrint els dos torns, arribant a treballar 14 hores al dia.