El 'chemsex' arriba a Catalunya: pràctiques sexuals en grup, durant dies i sota la influència de les drogues

El testimo d'un noi que el practica a Barcelona ens indica de què es tracta
En Fredy parla de com és el 'chemsex' | Rac1

 

Les modes i tendències apareixen en tots els sectors, també el sexual. L'última novetat en aquesta àrea és el 'chemsex', sexe químic en anglès, on s'acumulen dies de pràctiques sexuals, amb desenes de persones i sota la influència de les drogues. En una entrevista a Rac1, el Fredy explica que l'activitat també ha arribat a Catalunya i que ell s'ha unit als grups que hi participen.

Acceptant que s'ha de considerar com una activitat de risc per la salut pública, aquest home de 33 anys i de Castella i Lleó descriu com són les pràctiques, detallant que la més duradora en la que ha estat, ha sigut d'un cap de setmana. «És una marató física real, i a més amb una substància que degrada el cos. T'has d'alimentar bé i hidratar-te», comenta.

 

El Fredy també comenta les drogues que els membres de la dinàmica es prenen per millorar el seu rendiment sexual: «metamfetamina, poper, GHB, viagra, cocaïna, ketamina, èxtasi, mefedrona, són algunes de les que prenem». En aquest sentit, indica que el perillós no és «el que et prens», sinó que el risc resideix que «et descuidis» i no contemplis el desgast físic que provoca.

Una alternativa de vida amb perill

Fredy accepta que el 'chemsex' té certs riscos, com adoptar conductes sexuals perilloses, poder contraure una malaltia de transmissió sexual o perdre el control del cos. No obstant això, explica que a ell li agrada perquè «és una manera diferent de gaudir d'una cosa que fas normalment». A més, detalla que, durant la pràctica, es fa «ús de les drogues», el que no s'ha de confondre amb «abús».

 

Tot i això, admet que, encara que avui el 'chemsex' «no em fa por», és conscient que més endavant pot canviar la seva perspectiva. «He fet el babau en algun moment i per sort he fet uns passos enrere», explica en Fredy, qui destaca que va haver-hi un moment que «no vaig deixar-me emportar per la corrent», doncs és fàcil que aquesta activitat es converteixi en una «necessitat» i no una «apetència».

 

La visió d'un especialista

Durant la mateixa emissió de Rac 1, també es va parlar amb el subdirector general de Drogodependències del Departament de Salut, Joan Colom, qui va analitzar aquestes activitats, ubicant-les sobretot en els principals nuclis urbans d'Europa, com Barcelona, Londres, Milà o Berlín.

 

En aquest sentit, va indicar que la dosi que prenent els involucrats és «recreativa», el que està lluny de ser tòxica. Tot i això, alerta que es pot patir una «sobredosi» a l'abusar de les substàncies, pel que adverteix que, si algú realitza aquesta pràctica per sortir de la seva vida quotidiana i perd el control d'aquesta, per acabar «tenint un problema rellevant».