rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La ciència revela les 10 cançons que fan que estiguem millor

Descobreix les composicions musicals que fan que la gent se senti més bé
La ciència ha donat a conèixer 10 cançons que ens fan sentir millor | Cedida

 

Que les cançons gaudeixen d’efectes beneficiosos en el comportament i que poden fer que ens sentim molt millor és un fet: ho corrobora una gran quantitat d’investigacions i, de fet, moltíssima gent se’n serveix per ajudar a motivar-se en circumstàncies diverses, com ara mentre es fa esport.

 

El diari anglès ‘Daily Mail’ va fer pública una investigació ben peculiar que recopilava les 10 cançons pop que havien aparegut durant les 5 darreres dècades i que ens ajudaven a posar-nos de bon humor de manera gairebé immediata. L’estudi l’havia liderat un neurocientífic que afirmava haver trobat una equació per tal d’identificar les peces musicals que, d’una manera més o menys significativa, afecten el nostre humor.

 

Les cançons tenen una influència sobre el comportament

El nostre humor pot canviar gràcies a les cançons: des de fer-nos sentir més contents i amb més energia fins a relaxar-nos, passant per fer que experimentem sentiments de nostàlgia o malenconia, la música té grans efectes sobre la nostra ment. A més, també té moltes repercussions pel que fa a la nostra conducta, com en els casos en què ens incita a consumir alguns productes.

A causa d’aquesta gran influència de la música en el nostre estat d’ànim i en la nostra manera d’actuar, existeix la musicoteràpia, un tipus de teràpia amb beneficis per al cervell en els àmbits físic, cognitiu i emocional. Moltes investigacions n’han evidenciat l’efectivitat tant en l’educació com en la rehabilitació i en els programes dirigits a augmentar el benestar de les persones.

 

Les cançons també poden ajudar-nos a descobrir coses sobre nosaltres mateixos

També s’han fet estudis que han establert un vincle entre la intel·ligència, la personalitat i la música i, fa poc, la ciència ha aconseguit corroborar que:

 • Les cançons poden ajudar a mitigar el dolor

 • Les cançons amb un ritme ràpid ajuden a millorar el rendiment

 • Les cançons poden predisposar a l’amor

 

Les cançons influeixen en el nostre estat d'ànim i comportament | Cedida

 

La fórmula que pot revelar quina és la música més eficient per animar la gent

Tal com informa el ‘Daily Mail’, el doctor holandès Jacob Jolij, investigador de la Universitat de Groningen, als Països Baixos, va donar a conèixer les 10 cançons que fan que estiguem millor. Per tal de dur a terme la seva investigació, Jolij va establir la fórmula matemàtica següent:

 

Aquesta fórmula matemàtica du a terme una avaluació de la peça musical que ens fa estar bé (FGI) segons la lletra que té (L), el tempo segons les pulsacions per minut (BPM) i la seva clau (K).

 

Després d’haver-la plantejat, Jolij va utilitzar-la analitzant 126 peces musicals i, posteriorment, va confrontar les dades resultants del seu examen amb les valoracions que es van desprendre d’una enquesta relacionada amb el tema que s’havia dut a terme al Regne Unit

Quines particularitats tenen les peces musicals que milloren el nostre estat d’ànim?

Després d’haver avaluat els resultats de l’estudi, el seu autor declara que «les peces amb lletres positives, un tempo que iguali o superi les 150 pulsacions per minut i amb una clau musical de tercera major són les que, en general, ens donaran més energia i ens faran sentir millor. Amb això, els compositors tenen unes pautes per fer música que motivi la gent».

 

A més, afegeix que «la música és un element íntim, vinculat amb les emocions i la memòria, unes connexions que influeixen en les cançons que ens ajuden a sentir-nos millor. No obstant això, hi ha diverses claus que també poden comportar canvis en el nostre humor».

 

La llista amb les 10 peces musicals que fan que estiguem millor

Després d’obtenir les conclusions i els resultats finals de la investigació, es va confeccionar un recull amb les 10 peces que fan que estiguem més bé i que actuen favorablement en el nostre comportament:

 1. «Don't Stop Me Now», de Queen

 2. «Dancing Queen», d’Abba

 3. «Good Vibrations», de The Beach Boys

 4. «Uptown Girl», de Billy Joel

 5. «Eye of the Tiger», de Survivor

 6. «I'm a Believer», de The Monkeys

 7. «Girls Just Wanna Have Fun», de Cyndi Lauper

 8. «Livin' on a Prayer», de Jon Bon Jovi

 9. «I Will Survive», de Gloria Gaynor

 10. «Walking on Sunshine», de Katrina & The Waves

 

Selecció per dècades de les peces musicals que fan que estiguem millor

A més d’aquesta llista de 10 cançons que milloren el nostre estat d’ànim considerablement, es va dur a terme una classificació per dècades amb les peces que ens afecten més positivament. Què en penses?

 

2010: «Happy», de Pharrell Williams

 

2000: «Dancing in the Moonlight», de Toploader

 

1990: «Let Me Entertain You», de Robbie Williams

 

1980: «Uptown Girl», de Billy Joel

 

1970: «Don’t Stop Me Now», de Queen

 

1960: «Good Vibrations», de The Beach Boys

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris