rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els científics alerten que el continent Euràsia quedarà partit en dos

La ruptura geològica d'Europa amb Àsia es produirà d'aquí 20 milions d'anys
Unió d'Àsia amb Europa | satèl·lit

 

Un equip de científics de l'Institut de Geologia i Mineralogia de l'Acadèmia Russa de Ciències (ARC) i de la Universitat Estatal de Novosibirsk han arribat a la conclusió que el continent d'Euràsia - nom amb el qual es coneix a la zona geogràfica que comprèn Europa i Àsia unides - es partirà en dues meitats d'aquí  20 milions d'anys. A més, segons ha recollit 'Periodista Digital', aquesta ruptura es produirà en el llac Baikal, situat a Sibèria (Rússia), que a la mateixa vegada quedarà transformat en un oceà. 

«En l'escorça terrestre, al mig d'Euràsia, hi ha una enorme esquerda: la zona de l''rift' del Baikal -un límit de plaques divergents- s'expandeix gradualment. Si la situació geodinàmica no canvia, en 20 milions d'anys el continent més gran es dividirà en dues parts i apareixerà un nou oceà en el llac Baikal», explica l'informe dels investigadors russos. En aquest, els científics assenyalen que abans de l'aparició del 'rift' del Baikal existia un sistema d'esquerdes que —tot i que fa diverses desenes de milions d'anys no acollia cap tipus d'activitat— fa entre cinc i set milions d'anys va començar una fase activa de moviments geològics que van començar a formar muntanyes i buits en la zona de Sibèria.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris