Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Cinc aliments que no són el que semblen

L'OCU ens obre els ulls amb aquests exemples
El suposat suc que realment és nèctar. | Granini
 

Sucs que són nèctars: «Si vols ser sa, pren un suc». Són els Granini, Disfruta, Don Simón Orange... Però de vegades no són sucs. Per exemple: el producte estrella de Granini és un nèctar —és el més venut i el que està en la majoria de supermercats—. Només la meitat d'un nèctar és fruita. L'altra meitat és sucre amb aigua. Els nèctars acostumen a ser més cars que els sucs. La clau és fixar-se en la lletra petita i els ingredients i no en la foto.

El pernil que no és pernil. | OCU
 

El York no és pernil: sota la denominació «York» no hi ha pernil, sinó altres carns de porc. Preparades de la mateixa manera, però de peces menys nobles... i més barates. També és habitual veure pernil «extra saborós». Al contrari del que sembla, és de menor qualitat que uns altres, ja que té més aigua i menys pernil.

 

El formatge ratllat. | OCU
 

Ratllat per gratinar:  El típic formatge per gratinar, però que no és formatge. Malgrat que s'anomeni així, no té formatge. És un producte làctic amb greixos vegetals més barats que el greix làctic. No es fon amb tanta facilitat com un formatge de debò i sol cremar-se en gratinar.

Així ens venen la carn picada. | OCU
 

Carn picada que porta altres coses: la majoria de les safates dels supermercats són en realitat preparats. Entre el 65% i el 90% és carn, però la resta són espessants, midons, proteïna de soja, conservants i colorants. Sembla barata, però potser no ho és tant si tenim en compte que no tot és carn picada, i que la proporció de greix és important. És més recomanable demanar al carnisser que piqui la carn directament.

 

Les anelles de 'calamar'. | OCU
 

Calamars que són pota: semblen anelles de calamar, però el que solem trobar en supermercats i peixateries és pota. Encara que és semblant, es tracta d'una altra espècie: solen ser més grans i més dures. Com a conseqüència d'aquest últim aspecte, se sotmeten a un processament amb aigua i fosfats per fer-les més tendres i blanquejar-les. Són considerablement més barates que el calamar i, encara que es venguin fresques, l'habitual és que siguin descongelades —ha d'estar indicat clarament.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris