Cinc cadiretes infantils no passen els controls mínims de seguretat

L'informe del SRI2016 analitza catorze sistemes de seguretat
Sistemes de Retenció Infantil | eypeques.com

 

Segons l'Informe SRI2016, cinc dels catorze Sistemes de Retenció Infantil no compleixen els objectius marcats per ser totalment segurs. Aquest informe, on participen el Real Automòbil Club d'Espanya (RACE) i altres 30 partners europeus, es realitza anualment per avaluar la seguretat d'aquests sistemes. La meitat de les cadires que van ser subjecte de l'avaluació van obtenir resultats «satisfactoris». Altres dos es van qualificar d'«acceptables» i tres dels cinc models que no van superar l'avaluació dels clubs van obtenir la pitjor nota. En definitiva, només la meitat de les cadires analitzades superen els requisits mínims establerts per la normativa.

  

 

 

A la prova es realitzen impactes frontals i laterals per comprovar la facilitat d'instal·lació, l'ergonomia, la seguretat, la manipulació o el contingut de substàncies perilloses. Entre els models avaluats es troben cinc amb la nova homologació i-Size. Les cadires per a nens d'un any, Cybex Aton Q i-Size i el mateix model amb la seva respectiva base han rebut la qualificació de «satisfactòria». Entre les cadires per a nens de quatre anys, Cybez Sirona M2 i-Size i Recaro Zero.1 obtenen la qualificació de «satisfactòria», la Joie i-Anchor Advance la d'«acceptable» i finalment, la Nuna Rebl, «molt insatisfactòria», igual que la Diono Radien 5, per a nens de set anys.

Els sistemes de retenció per a nens de quatre anys han obtingut diverses qualificacions: La Kiddy Phoenixfix 3 un «satisfactori»; la Maxi-Cosi Rubi XP, un «acceptable»; els models Osatto Hug Isofix i Hema Doorgroei un «insatisfactori» i la Recaro optia un «molt insatisfactori». En aquest últim model s'han detectat problemes de fixació entre el seient del nen i la base de subjecció, per la qual cosa la marca canviarà als seus consumidors la base d'aquests. Finalment, els sistemes per a nens de quatre a dotze anys, Hema Junior i Jané Quartz s'han qualificat de «satisfactoris» a l'informe del SRI2016, però cap dels analitzats ha obtingut la qualificació màxima de «molt satisfactori».

Comentaris