rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Cinc consells per lluitar contra la síndrome postvacacional

El retorn a la rutina augmenta els nivells d'estrès i depressió i deixa un gran nombre de baixes laborals
Imatge d'arxiu d'un home angoixat davant un ordinaror. | Cedida

 

Un estudi realitzat per especialistes demostra que el 65% de la població, la majoria dones, pateixen el que es coneix com a síndrome postvacacional, tal com explica la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).  La gent amb més de 45 anys i aquelles persones que hagin tingut una llarga parada vacacional acaben sent els més afectats. Una altra part de l’estudi explica que el 20% dels afectats aconsegueix recuperar-se al cap d’un parell de dies però que el 35% ho fa al cap de dues setmanes. La resta correspondria als qui no ho suporten i agafen la baixa laboral per depressió. Segons la professora dels Estudis de Psicologia de la UOC, Mireia Cabero, «la tornada a la normalitat confon el nostre organisme, que està habituat a certes dinàmiques de vacances, i representa un daltabaix emocional i físic». La professional també apunta al fet que subministrar-se somnífers o altres medicaments és la pitjor manera de recuperar-se d’aquesta síndrome. Per aquesta raó ha proposat cinc consells per tractar-lo.

 

1. Programar el retorn a casa de manera anticipada i relaxada: això ajuda a evitar el sentiment negatiu d’estar un dia de vacances i l’endemà treballant. La millor manera és habituar l’organisme a poc a poc, primer amb la rutina de l’entorn i després amb la laboral.

 

2. Emprendre abans les tasques més senzilles: cal recordar que les nostres capacitats i concentració  redueixen durant les vacances. Per tant, no es pot pretendre començar amb una feina forta i difícil just tornar de vacances.

3. Mantenir una actitud proactiva i positiva: la negativitat no ajuda a recuperar el ritme de treball sinó que et disminueix la concentració i les ganes de treballar.

 

4. No endur-se feina a casa i respectar els horaris: hem de procurar una adaptació mitjançant un procés gradual i evitar els alts nivells d’estrès.

 

5. Practicar exercici físic moderat: per mitjà de l’esport s’alliberen endorfines que ajuden a tenir una salut emocional de més qualitat i el cos es desfà de l’estrès acumulat

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris