Cinc errors habituals que cometem quan posem la rentadora

Encara que fa anys que utilitzem aquest electrodomèstic, hi ha coses que fem malament
Cinc coses que fem malament quan posem la rentadora. | Cedida.

 

El diari ACB comparteix una llista dels mals costums que tenim quan posem la rentadora i que poden afectar la nostra roba, el medi ambient o el mateix aparell.

 

1. Utilitzar massa detergent o suavitzant: encara que tinguem la sensació que posar més detergent farà que la roba quedi més neta, no és veritat. Posar més detergent de l'indicat pot generar una capa espumosa gruixuda que fa que les restes de brutícia no s'eliminin correctament pel desguàs. Menys de la meitat del tap de detergent, serà suficient per a una rentada convencional. Un excés de suavitzant pot deixar taques a la roba i pot fer que peces com les tovalloles perdin la seva capacitat d'absorció.

2. No omplir la rentadora de forma adequada: omplir la càrrega completa de la màquina ajuda a estalviar aigua, a més, posar la roba més bruta al final és ideal perquè se sotmeti a una fricció major i es renti millor.

 

3. No permetre que es dissolgui el detergent: alguns detergents requereixen certa temperatura per dissoldre's, sobretot els detergents en pols. Rentar amb aigua freda és positiu per al medi ambient, però si queden restes de detergent sense dissoldre, poden tacar la roba.

4. Eixugar tota la roba amb el mateix programa: hi ha diferents programes d'eixugat indicats per a diferents tipus de peça. El de peces delicades no funciona correctament amb certa roba, i el de cotó, que assoleix una temperatura més alta, pot danyar algunes peces.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

5. No separar bé les peces: a més de separar per colors perquè la roba de colors vius no taqui la més clara, també cal separar-la per tipus de teixit, ja que alguns materials poden deixar restes a les altres peces.