Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Cinc famílies de refugiats sense habitatge alerten que han de marxar de la Casa Bloc de Sant Andreu

Els refugiats s'han reunit amb un representant de la Direcció General per a la Immigració per explicar la seva situació
Refugiats | Cedida

 

Cinc famílies de refugiats que viuen a la Casa Bloc de Sant Andreu, a Barcelona, denuncien que tenen dificultats per buscar-se un habitatge i que es veuen abocats a quedar-se al carrer, ja que han acabat la primera fase del programa estatal d'acollida i en la segona fase han de buscar-se un habitatge. Els refugiats han reclamat solucions a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, que els assegura que cap família no es quedarà al carrer.

Les cinc famílies han estat acollides des de fa aproximadament un any a la Casa Bloc de Sant Andreu. Durant aquest temps han estat tutelats per l'Estat, però a partir d'aquest mes de maig s'han d'acollir a la segona fase, en què hauran de trobar un habitatge. Segons el programa, aquest habitatge l'han de trobar pel seu propi compte o amb l'ajuda d'algunes ONG, i no pot superar els 670 euros, que són els diners que l'Estat ofereix com a ajuda. La gran majoria de refugiats es troben que a la ciutat de Barcelona els preus de lloguer són més elevats i tenen molts problemes per llogar pisos perquè no tenen feina ni cap tipus d'ingrés. És per això que han lliurat una carta a la Secretaria d'Igualtat, Immigració i Ciutadania, en què per part de l'organisme els han emplaçat a una reunió el dimarts 2 de maig amb un representant del Comitè de Persones Refugiades, Oriol Amorós.

 

D'altra banda, el govern català ha atès totes les peticions de les cinc famílies i assegura que trobaran solucions per a cadascuna d'elles. Els han recordat que estan sota un programa estatal i que, per tant, no els poden oferir cap aval. La Generalitat de Catalunya, davant aquesta situació, ha exigit a l'estat que no es desresponsabilitzi i que atengui les persones que necessitin ajuda. En la pròxima reunió del dimarts 2 de maig, la Generalitat preveu oferir solucions, en què molt probablement una d'elles sigui reubicar als refugiats de Barcelona a municipis on els preus d'habitatge siguin més econòmics.

Comentaris