rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els cinc trucs per evitar les estafes en la Loteria de Nadal

Hi ha estafes comuns en Internet sobre el sorteig nadalenc
La administració de loteria 'Doña Manolita' de Madrid | Cedida

 

Cada vegada estem més a prop de començar el mes de desembre i això és sinònim de Nadal, festes, regals, turrons... i també d'il·lusió. El pròxim dia 22 viurem una jornada d'emoció i esperança amb una nova edició de la Loteria de Nadal. Però perquè tot sigui harmonia hem d'anar amb molta cura, especialment en Internet i a les xarxes socials, on podem trobar-nos amb múltiples paranys que ens poden comportar més d'un disgust.

Segons informa ABC, alguns ciberdelinqüents organitzats practiquen l'enviament massiu de correus electrònics on simulen ser organitzacions de loteries i apostes de diversos països. És una de les estafes més comunes, com els correus que diuen procedir d'entitats benèfiques.

 

Per evitar qualsevol estafa, hem de tenir en compte els següents consells:

 

1. Comprova que la butlleta sigui autèntica: cal mirar que el bitllet tingui el segell de l'entitat que l'expèn i també comprovar que aparegui indicat 'Fraccionament autoritzat per Loteries i Apostes de l'Estat'.

 

2. Desconfia de la venda de participacions de suposades entitats benèfiques: podem descobrir-les si aquestes tenen preus molt baixos (al voltant dels 4 o 5 euros) o també comprovant si en el bitllet es mostra l'import total pel qual es participa, la organització o causa benèfica a la va dirigida i el número del dècim.

 

3. Assegura't de comprar a través d'una web segura: per ser-ho ha de mostrar-se un candau o una clau a peu de pàgina i l'enllaç ha d'incloure una 's' quan es fa la compra (https//www ...). També hi ha altres formes de descobrir l'autenticitat de les webs com observar si abunden les faltes d'ortografia i gramàtica, si tenen una dubtosa aparença, si conté ofertes massa prometedores i si només ofereix un mòbil com telèfon de contacte.

 

4. Sospita del lliurament deficient dels bitllets o dècims: per estar segur s'ha de comprovar que el web inclogui la direcció des de la qual es realitza l'enviament, els costos i l'estimació d'arribada de l'enviament (normalment entre 24 i 48 hores) a més de demanar en el moment de la compra l'adreça a la qual s'ha d'enviar el bitllet.

 

5. Guarda els correus electrònics i fes captura de pantalla: és recomanable guardar tots els correus relacionats amb la gestió de la compra de loteria i realitzar captures de pantalla del procés, especialment quan la web confirmi teus pagaments.
 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris