Citen a declarar els agents dels Mossos que es van encarar amb la Guàrdia Civil l'1-O

Els agents han rebut una citació per comparèixer la pròxima setmana al complex d'Egara en el marc d'una informació reservada
Enfrontament dels Mossos amb la Guàrdia Civil l'1-O | Youtube

 

L'eco dels fets ocorreguts el passat 1 d'octubre en alguns col·legis electorals —amb imatges que seran difícils d'oblidar— encara es deixa sentir entrats de ple en el mes de desembre. En un nou episodi de tensió entre els cossos de seguretat estatals i catalans, la Divisió d'Afers Interns dels Mossos ha citat a declarar els agents que es van encarar amb policia espanyola a Castellgalí (Bages).

 

 

La cita, el pròxim dilluns

Els agents citats hauran d'acudir per comparèixer el pròxim dilluns al complex central d'Egara en el marc d'una informació reservada sobre la seva actuació durant els fets de l'1 d'octubre. La citació de la DAI està relacionada amb el compliment de les instruccions de la Prefectura de Policia per impedir l'obertura dels centres electorals aquella data, per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

Més conseqüències

Aquest no és l'únic —ni sembla l'últim— episodi referent a aquest conflicte. Cal recordar que, també en relació a l'1 d'octubre, han estat imputats dirigents dels Mossos per presumpta desobediència durant aquesta data.


A més, diversos jutjats catalans han obert diligències per denúncies contra els Mossos per la suposada passivitat en permetre l'obertura de col·legis electorals l'1-O.