Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Rufián critica les intencions d'Arrimadas per aconseguir liderar la Generalitat

El PP i el PSOE continuen pressionant el partit taronja perquè no governin els secessionistes

 

La victòria de Ciutadans en les eleccions del 21-D no és tan favorable per al partit taronja com voldrien perquè no tenen la majoria absoluta per formar govern, en canvi, els independentistes sí que podrien fer-ho. La situació no és gens fàcil a raó de la falta d'acords i d'enteniment i, davant la declaració d'intencions del partit taronja, Gabriel Rufián no s'ha quedat de braços plegats.

 

Actualment, Inés Arrimadas no vol presentar-se a ser investida perquè no sap amb certesa si podria aconseguir-ho i, per això, el protagonisme recau en què faran JuntsxCat i ERC. Tot i que la CUP i Ada Colau també estan en el punt de mira per la seva rellevància política i social.

 

 

Derrotar els independentistes 

Tanmateix, els taronges volen esperar a veure les reaccions dels partits sobiranistes i desitgen la seva derrota per obrir pas al plantejament de què sigui Cs, un cop s'hagués vençut a l'independentisme, qui estigui al capdavant de la Generalitat.

 

En relació a això, Arrimadas afirma que s'hauria de «pressionar» al bàndol independentista perquè no es fiquin d'acord i augmenti la seva «divisió», segons informa el diari 'ABC'. D'altra banda, els membres del govern català i representants del secessionisme que van fugir a Brussel·les i els qui estan a la presó, són un altre dels factors que poden perjudicar la jugada dels partits independentistes, afavorint als taronges.

 

Alguns dels membres de Cs creuen que «s'haurien d'alterar les majories» perquè existissin les probabilitats d'investidura en favor seu. Pel que fa al PP i al PSOE, estan pressionant constantment al partit taronja amb l'objectiu que siguin ells i no els independentistes els qui presideixin la Generalitat.

Les crítiques de Rufián 

En aquest tens clima, el diputat d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha encès les xarxes amb el seu nou tuit que al·ludeix a la líder de Cs i al seu partit en general. «A mi em donaria vergonya intentar governar empresonant a la dissidència política», aquestes han estat les dures paraules de l'independentista que pretenia criticar la intenció i actitud dels taronges després dels seus resultats en els passats comicis.

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris