Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El govern espanyol aprova el cobrament de les bosses de plàstic als comerços

Només les bosses «molt lleugeres» per guardar productes frescos seguiran sent de franc,
Les bosses de plàstic deixaran de ser de franc | Cedida

 

A partir de l'1 de juliol els consumidors que vulguin desar tots els seus productes en bosses de plàstic hauran d'abonar una quantitat extra. Aquesta ha estat una decisió que afectarà tot el territori espanyol i que buscar reduir l'impacte de la contaminació.

 

Tot i que la decisió ja era vigent en molts establiments comercials, les bosses de plàstic més lleugeres encara eren totalment gratuiïes. No obstant això, diversos estudis asseguren que l'impacte mediambiental de les bosses petites és tan perjudicial com el de les més grans.

 

Per tant, a partir de l'1 de juliol els establiments començaran a aplicar un preu a totes les bosses que donin, sense importar la seva mida. S'espera que els consumidors reutilitzin les bosses que han comprat anteriorment i que no es generin tants residus com ara.

El govern posa preu a les bosses

El Consell de Ministres ha valorat positivament la petició del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. La mesura s'ha aprovat per Reial Decret i s'emmarca en l'ordenament jurídic espanyol. amb l'objectiu de reduir l'impacte mediambiental que es produeix en l'actualitat.

 

Espanya segueix el model d'altres ordenaments jurídics europeus, com el de França o Itàlia. Isabel García Tejerina, encarregada del ministeri, ho ha informat així després de la reunió del Consell de Ministres.

 

Amb aquesta mesura, García assegura que Espanya vol esdevenir un dels països amb una legislació més «ambiciosa». En definitiva, es preveu una reducció significativa del consum i el plàstic, reduint alhora la quantitat de residus.

Les excepcions

En aquest Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres es recullen algunes excepcions en aquest cobrament. Destaca la presència de les bosses «molt lleugeres», amb menys de 15 micras en la seva elaboració.

 

Aquest producte no requerirà un pagament, ja que s'utilitzen per raons higièniques. Les bosses ultralleugeres acostumen a servir per guardar productes frescos com carn, fruita o peix, motiu pel qual han decidit no aplicar un preu.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris