rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Colau diu a Rajoy que deixi la «criminalització» de l'1-O i reitera la seva «disposició» a permetre la participació

L'alcaldessa parlarà amb la Generalitat per tal de garantir la participació sense posar «en perill» la institució i els treballadors
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova durant la Diada. | CatalunyaDiari.cat

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que deixi d'«amagar-se darrere de jutges i fiscals» i abandoni la «criminalització» del referèndum i ha assegurat que ella farà «tot el possible» per garantir la participació. Després de l'ofrena al monument de Rafael Casanova, Colau ha demanat un cop més al president del govern espanyol «que escolti el poble de Catalunya» i ha denunciat les imatges «vergonyants» de la Guàrdia Civil entrant a un mitjà de comunicació. En el cas de Barcelona, ha explicat que anirà «parlant» amb la Generalitat per tal de veure «de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat» l'1-O. Ha assegurat que de la seva banda hi ha «plena disposició» però que ho farà sense posar «en perill» ni la institució ni els seus treballadors.

 

L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge a Rajoy amb motiu de la Diada recordant-li que fa molts anys que milers de persones es manifesten «de manera pacífica i cívica» reclamant poder votar en referèndum. Ha afegit que el president sap que amb aquesta actitud «no es resoldrà» el problema entre Catalunya i l'Estat sinó tot el contrari. «Així només es farà que empitjorar i Rajoy ho sap», ha declarat. Colau ha dit que «és moment de diàleg i escoltar» deixant que tothom s'expressi lliurement. Per això, l'ha instat a «posar propostes polítiques en positiu» sobre la taula i «deixar de jugar la carta de la judicialització, la criminalització i la repressió».

En ser preguntada sobre si l'Ajuntament de Barcelona cedirà locals perquè es pugui votar l'1-O, Colau ha dit que partint de la base que «en cap cas es posarà en perill la institució ni els treballadors», sí que farà tot el que estigui a les seves mans «perquè l'1-O es pugui celebrar amb màxima normalitat democràtica i que es garanteixin els drets de participació de tots els ciutadans». «Tenim plena disposició a facilitar la participació democràtica, anirem parlant amb la Generalitat i veurem de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat», ha manifestat. Colau ha dit que no ha rebut resposta de la carta que va enviar Puigdemont preguntant com protegirà els funcionaris després de la suspensió de la llei del referèndum i el decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris