rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Colonial fa oficial el trasllat de la seva seu social a Madrid

La immobiliària patrimonialista abandonarà la seu situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona
Foto d'arxiu de José Bruguera, president, Pere Viñolas, conseller delegat i Francisco Palà del consell d'administració | EFE

 

Colonial, que havia convocat un consell d'administració extraordinari per a aquest dilluns, 9 d'octubre, per "tractar sobre el trasllat de la seva seu social de Barcelona, ha fet oficial el trasllat de la seva seu social a Madrid. Les oficines que la companyia té al passeig de la Castellana de Madrid es perfilen com a nou domicili social de la immobiliària patrimonialista, propietària d'una cartera d'edificis d'oficines repartits pel centre de la capital, Barcelona i París. Colonial aprovarà així canviar la seva seu, actualment situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona, davant de la incertesa generada a Catalunya pel procés independentista, el referèndum del passat diumenge i la possible propera declaració d'independència. En el cas de la immobiliària que presideix Juan José Brugera, l'agència de qualificació Moody's va advertir aquesta passada setmana de la possible devaluació dels seus edificis que podria generar l'actual situació a Catalunya. Colonial té a Barcelona el 19% de la seva cartera d'oficines, valorada en total en uns 8.000 milions d'euros, el 35% és a Madrid i en 46% restant, a París. Segons va indicar Moody's, el descens del valor dels immobles pot afectar el nivell d'endeutament de Colonial, atès que les immobiliàries patrimonialistes el mesuren a partir de la relació entre el seu endeutament i el valor dels seus actius. No obstant això, la firma va indicar que, atès que el pes de Barcelona era menor respecte als altres dos mercats de l'empresa, ni en el pitjor escenari el seu endeutament superaria la cota del 50% del valor dels seus actius, per la qual cosa, així mateix, descartava una revisió del 'rating' que té assignat a la companyia.

Colonial està participada majoritàriament per inversors estrangers, com el fons sobirà de Qatar, amb un 10,6%, i el grup mexicà Finaccess, amb un 13,7%. No obstant això, la família catalana Puig va desembarcar aquest any al seu capital, on té una participació del 5%; a més, la immobiliària i el grup de cosmètica s'han aliat per abordar junts un projecte precisament a Barcelona. Es tracta de la construcció d'una nova i emblemàtica torre d'oficines de 21 plantes d'altura que s'aixecarà a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat. Colonial, que recentment va tornar a Ibex 35, secundarà així altres entitats financeres i empreses que històricament han tingut seu a Barcelona, però que en els últims dies estan decidint canviar-la. Es tracta de CaixaBank, Criteria CaixaHolding, Banc Sabadell, Gas Natural Fenosa, Abertis, Agbar, Freixenet i Eurona, entre altres.