rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El company de cel·la de Jordi Sánchez ha demanat que el canviïn perquè ja no l'aguanta més

El pres diu que és una persona «insuportable», i que està tot el dia «parlant de la independència»
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, en el moment en què entraven a declarar a l'Audiència Nacional. | Cedida

 

Una de les accions per part de l'Estat que més han afectat contra el procés independentista de Catalunya va ser l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart —presidents d'Òmnium Cultural i ANC—, per ordres de la Fiscalia, i van ser traslladats a la presó de Soto del Real. La seva estada al recinte penitenciari deu ser dura pels dos líders de les entitats sobiranistes. L'última notícia que arriba des de Soto del Real, tal com informa l'Abc', és que el company de cel·la de Jordi Sánchez, ha demanat el trasllat perquè diu que és «insuportable» la convivència amb ell. Segons la institució penitenciària, han rebut aquesta demanda de canvi perquè el pres assegura que Sánchez està tot el dia, «amb la matraca de la independència», i que és una «persona molt rara».

Ara, però, sembla que el seu company de cel·la ha dit prou, diu que «ja no l'aguanta més». Als responsables del centre penitenciari els ha agafat per sorpresa aquesta petició, ja que és un pres de confiança pel seu comportament i sempre el designen a ell per acompanyar els nouvinguts. Ara, ha sol·licitat que en el seu lloc posin a una altra persona. El pres justifica que sempre el fa sentir «molt incòmode», i deixa de banda els arguments ideològics. Funcionaris de la institució «temien» que els «Jordis», fossin agredits una vegada interns, cosa que de moment no ha estat així. Per aquest motiu van decidir que es relacionessin amb la resta de presos, i no designar l'aïllament dels dos. 

 

La Fiscalia va decretar presó incondicional  per a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats d'un presumpte delicte de sedició, el passat dilluns 16 d’octubre. Se’ls acusa de ser els màxims promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre. A petició del govern de la Generalitat, per clam polític i popular de deixar-los en llibertat, ja que es considera que són «presos polítics», la Fiscalia s’oposa a deixar-los en llibertat, tot i les protestes. Finalment, divendres, 27 d’octubre, moment en què es declarava la independència de Catalunya, Jordi Sánchez va enviar des de la presó un missatge de felicitació: «Felicitem-nos! Ara mantinguem la força cívica i la resistència gandiana que ens ha dut fins aquí». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris