rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una comparsa del carnaval de Cadis dedica una cançó al petit Xavi, víctima dels atemptats de Barcelona

El menut i el seu tiet van morir el passat 17 d'agost de 2017 en mans del terrorisme

 

El passat 17 d’agost, la ciutat de Barcelona quedava tacada per un dels episodis més tristos i alhora més brutals de la seva història. L’atemptat gihadista de les Rambles va tocar molt de fons a tots i cadascun dels habitants de l’estat i ara, una comparsa del carnaval de Cadis, ha optat per homenatjar les víctimes de l’atemptat amb una tonada d’allò més emotiva.

 

‘Los Ángeles de la guarda’, una dinastia tradicional a la idiosincràsia del carnaval andalús, ha estat la protagonista d’un els pasdobles més aplaudits de la gala. I és que aquests, es van fer ressò de la tragèdia de Barcelona focalitzant-la amb la figura d’en Xavi, un nen de Rubí i de només 3 anys, que va perdre la vida a la Rambla.

En Xavi, al record

Si és cert que a finals de 2017 diversos mitjans catalans es feien ressò d’una ‘xirigota’ de Cadis que ridiculitzava a Carles Puigdemont, també ho és que ara el carnaval andalús ha saltat a la palestra per quelcom totalment diferent.

 

Lluny d’abordar polèmiques, aquesta comparsa dedicada al menut Xavi —que va morir al costat del seu tiet, en Francisco López, de 57 anys— va arrencar els aplaudiments de la platea del teatre gadità ‘Gran Teatro Falla’.

 

Una multitud de persones fent ofrenes a la rambla de Canaletes | Cedida

 

L’emotiva lletra

«Cansat i abatut, sense consol i fracassat. Un àngel arriba al cel amb un nen de la mà i amb l'altra toca la porta. Aquella tarda a l'hora de la migdiada, en donar el nom a qui custodiava la porta d'entrada, aquest va veure que a la llista en Xavi no hi era».

«No hi ha el seu nom, porta’l a la terra que t'has confós. Tant de bo pogués però amic meu, ve de Barcelona i t'ho explicaré. Maleïda sigui l'hora en què em vaig allunyar»

 

«Com un raig maleït i a sang freda era un dimoni qui conduïa i va sortir del no-res. No em va donar ni temps de sentir la seva trucada i, tot i que em menjava el cel per poder-lo protegir, no hi vaig arribar».  

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris