rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El compte enrere per la investidura encara no ha començat

Ho han confirmat els lletrats en un informe
Roger Torrent i Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

El compte enrere per la investidura encara no ha començat, segons han confirmat els lletrats en un informe emès aquest divendres, 9 de febrer, i signat pel secretari general de la cambra, Xavier Muro. Encara que havia de ser el lletrat major, Antoni Bayona, l'encarregat de fer-ho, però es va desvincular de la responsabilitat per la falta de consens, el passat dimarts, 6 de febrer.

 

Alguns dels lletrats han ficat tota la pressió sobre Torrent perquè el temps passa i encara no s'ha votat cap president, mentre d'altres s'han posicionat en contra d'atacar-lo. D'ençà que el president del Parlament va ajornar la celebració del ple d'investidura, el calendari que s'havia fixat ha quedat totalment difós, motiu pel qual hi ha una gran tensió interna. 

Estancats en un mateix punt

Els lletrats han assegurat que la decisió d'ajornar el ple es va prendre «com a conseqüència d'una voluntat deliberada». El punt de mira recau en el Tribunal Constitucional perquè s'ha convertit en un problema pels qui volen tirar endavant el procés independentista, ja que ha suposat un impediment per celebrar la investidura de l'expresident Carles Puigdemont. La situació està estancada perquè l'òrgan encara no ha decidit què fer amb el recurs que va presentar el govern espanyol. 

 

La dissolució de la cambra 

En l'informe sostenen que considerar que han transcorregut els deu dies hàbils per celebrar la investidura després d'haver constituït el Parlament és «crear un supòsit de dissolució anticipada no previst a la norma». A més, creuen que això seria una «interpretació extensiva» i que aniria en contra «del seu paper institucional». 

«Bloqueig polític»

La realitat és que els dies transcorren i no s'avança en cap direcció, estan esperant conèixer «la resolució que acordi l'admissió o no de la impugnació del govern de l'Estat». Els lletrats han remarcat que es troben enmig d'un «bloqueig polític». Mentrestant, el termini de dos mesos que tenen abans que se celebrin unes altres eleccions, no pot començar a córrer perquè seria necessari «un acte equivalent a la primera votació d'investidura».