El meteoròleg Mario Picazo ha avisat que al llarg dels pròxims dies es mantindrà la inestabilitat meteorològica. Gran part d'Espanya es veurà afectada pels últims cops de cua de la borrasca Herminia. Però és que, quan aquesta ens abandoni, n'arribarà una altra per l'oest, portant amb si més pluges i fenòmens extrems.
Segons ha explicat el meteoròleg a eltiempo.es, aquesta segona borrasca serà més compacta, però igual d'intensa. Arribarà a la península entre dimecres i divendres, deixant pel camí abundant precipitació i vent intens. És més, hi ha algunes comunitats en què la quantitat de pluja acumulada serà molt important, avisa Mario Picazo.
Parlem de Galícia, Astúries, Castella i Lleó i Extremadura, on les pluges podrien acostar-se o superar els 100 litres. Pel que fa a les illes Canàries, per allà l'impacte de la borrasca serà més lleu a Canàries, però s'esperen ruixats aïllats. A més, els vents continuaran sent protagonistes, amb ratxes que superaran els 100 km/h a l'interior i al Cantàbric.
Torna l'ambient hivernal, avisa Mario Picazo
A més de les pluges, una altra gran novetat d'aquesta setmana és la tornada de l'ambient hivernal, avisa Mario Picazo. L'arribada d'aire fred des de l'Atlàntic farà que les cotes de neu baixin notablement. Això generarà nevades destacables a les muntanyes del nord i del centre del país, complicant les carreteres en punts alts.
Tampoc es descarta que alguns flocs apareguin de forma puntual en àrees més al sud. Malgrat l'impacte d'aquestes borrasques, el panorama podria canviar per al cap de setmana. L'anticicló sembla disposat a estabilitzar el temps, cosa que permetrà gaudir de cels clars i una reducció del vent en diverses regions.
L'AEMET alerta sobre el que passarà aquest dilluns a Espanya
Per la seva banda, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha alertat que aquest dilluns serà el dia més complicat de tots. El vent del sud-oest assolirà velocitats de 70-80 km/h a gran part de la Península i Balears, amb més intensitat a zones muntanyoses.
Al nord-oest, el vent començarà a disminuir cap a la nit. El temporal marítim seguirà afectant Galícia i el Cantàbric, amb onades que assoliran els 8-10 metres. Mentrestant, al Mediterrani i al Mar d'Alborán tindran onades més moderades de 3-4 metres.
Les precipitacions continuaran sent generalitzades, encara que menys freqüents a la costa mediterrània. Al llarg del dia, l'arribada d'aire marítim polar més fred farà que les temperatures baixin i la cota de neu descendeixi. Al nord-oest podria situar-se sobre els 1000 metres, mentre que als Pirineus, el sistema Central i Ibèric estarà al voltant dels 1400 metres.