Consells per protegir casa teva si te'n vas de vacances

Arriba el Nadal i amb aquest s’enceta una de les èpoques més prolíferes de l’any per als lladres
Els lladres no descansen durant el període vacacional | Cedida

 

Arriba el Nadal i cada vegada són més les famílies que opten per marxar de vacances. No obstant això, els qui més treballen aquests dies i estan a l'aguait d'aquelles residències que puguin quedar buides de l'escalfor del Nadal són els lladres.

 

Justament per això, a l'hora de preparar la maleta, no podem oblidar-nos de deixar preparada la nostra llar per evitar un possible robatori.

Com a punt de partida, són molts experts en seguretat els qui insisteixen amb no publicar a les xarxes socials fotografies mentre estem de vacances. Sembla una informació un punt irrellevant i inevitable per a alguns, però el cert, és que es tracta d'una premissa molt valuosa a la qual els lladres hi poden accedir només amb un «clic». 

 

Una altra mesura a tenir en compte és la instal·lació d'alarmes, portes blindades i reixats en les finestres. Si bé és cert que és una mesura amb què compten la gran majoria de les llars de l'estat.

 

Deixar l'estoreta posada, mantenir alguna llum encesa, no deixar totes les persianes baixades i, per descomptat, no caure en el clàssic truc de deixar les claus amagades fora de casa.

 

 

Com «enganyar» als lladres

Una altra mesura passa per desviar el telèfon fix. Segons va assegurar la portaveu de la Guàrdia Civil, Mercedes Martín, al diari 'Ideal', els lladres acostumen a agafar la guia telefònica i trucar aleatòriament per veure quan hi ha gent a casa. 

 

Pel que fa a l'interior de la casa, és molt important no amagar els objectes valor als llocs més típics —ja sigui darrere d'un quadre o sota el llit—, ja que es tracta precisament dels primers llocs als quals els lladres accediràn.

 

En aquest sentit, si el robatori arribés a produir-se, resulta molt útil fotografiar els objectes de valor dels quals disposem. Així podem demostrar què han robat a les asseguradores i a la Policia.