rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El consum de galetes de forma habitual pot ocasionar colesterol, hipertensió i obesitat

Un producte molt habitual en esmorzars i berenars
Les galetes, imprescindibles dels esmorzars i berenars.   | Cedida

 

Les galetes s'han convertit en el producte imprescindible de qualsevol casa, sobretot d'aquelles on hi viuen nens petits, ja que són el producte estrella dels seus esmorzars i berenars. 

 

I és que la seva àmplia varietat, el seu preu i el fet que es puguin consumir a qualsevol moment i lloc, fa que s'hagin convertit en un dels aliments favorits de moltes famílies. No obstant això, cal tenir en compte els riscos que comporten. Segons han constatat diversos estudis, les galetes no són tan saludables com es creia i el seu consum hauria de limitar-se considerablement.

 

Els experts asseguren que la majoria de les galetes té un alt contingut en sucres, greixos saturats i farines refinades, els quals poden arribar a superar o igualar els nivells que contenen els tan temuts productes de brioixeria industrial.

 

Una anàlisi de ‘Elpoderdelconsumidor.org’ assegura que, en el cas de les conegudes galetes Maria, una quarta part de les calories totals que contenen provenen només del sucre, raó per la qual se'ls qualifica de no recomanades per a consum habitual. En termes generals, vuit galetes Maria equivalen a tres terrossos de sucre.

Consumir galetes de manera moderada

Vuit galetes Maria equivalen a tres terrossos de sucre. | SinAzúcar.org

 

D'altra banda, i segons un estudi del dietista Julio Basulto publicat a 'Comeronocomer.es', aquestes galetes contenen un 19% de greixos totals, un 10 % de greixos saturats i un 27 % de sucre, mentre que un croissant, un dònut o una magdalena contenen una proporció molt menor de sucre, situada al 7.5%, 14 % i 19 %, corresponentment.

 

Així doncs, consumir-les de manera excessiva pot provocar colesterol alt, hipertensió i obesitat, per no parlar dels problemes dentals que el sucre pot generar, com és el cas de les càries.

 

Els experts recomanen reduir el consum de galetes i no convertir-ho en un producte habitual. No obstant això, i pel que fa a la limitació del seu consum, cal destacar que existeixen algunes discrepàncies.

Diverses opinions

Així doncs, alguns experts com l'endocrí Juan Revenga, autor del llibre ‘Adelgázame, miénteme’, diuen que el fet que «no tingui efectes visibles a curt termini sobre els menors no les converteix en bones» i que, per tant, s'hauria de reduir el seu consum el màxim possible.

 

D'altra banda, però, els especialistes de l'Institut de la Galeta, Nutrició i Salut d'Espanya, detallen a la seva pàgina web que les galetes acompanyades d'un producte làctic i una fruita són suficients per satisfer les exigències d'un esmorzar o berenar equilibrat. No obstant això, adverteixen de la necessitat de «seleccionar galetes d'elaboració senzilla» i que es consumeixin «en menor freqüència aquelles elaborades amb més grasses i sucres simples».

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris