Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

TRAGÈDIA

Mor un jove pilot de només 14 anys al circuit de Jerez

URGENT

Nou mort en un diumenge tràgic a les carreteres catalanes

El consum de 'Rebujito', una droga que combina heroïna i coca, es dispara a Cadis, Màlaga i Sevilla

Es tracta d'una droga molt consumida entre els joves
La Policia Nacional ha detingut a diversos proveïdors d'aquesta nova droga. | Europa Press

 

A Andalusia, si parles del 'Rebujito', estàs parlant d'una de les begudes més típiques del territori. No obstant això, i el que molts no saben, és que hi ha una droga a la qual se l'ha anomenat de la mateixa manera, i la qual es consumeix, majoritàriament, a Cadis, Màlaga i Sevilla.

 

De fet, no es tracta d'una droga nova, sinó que ja fa uns 25 anys que va arribar a Espanya. Es tracta de la barreja d'altres drogues com són l'heroïna i la cocaïna. Una combinació que relaxa, al mateix temps que activa, a qui la consumeixi. 

On més es consumeix

Segons publica el diari 'El Español', es tracta d'una droga que, fa uns anys endarrera, només consumien els toxicòmans més deteriorats. No obstant això, ara sembla que la cosa ha canviat.

 

Segons la Policia Nacional ara es tracta de «la droga dels pobres», i un munt de joves ja la consumeixen. Es creu que aquesta droga va arribar des de Londres i que al principi es deia 'Speedball'. Quan va arribar a Espanya va començar consumint-se a les grans capitals, però es va acabar estenent per tot el territori.

 

Ara, i segons fonts policials, les ciutats de Cadis, Màlaga i Sevilla, són les que més en consumeixen. De fet a Cadis durant l'any passat es van arribar a detenir 55 proveïdors d'aquesta droga. «Els narcotraficants han aconseguit socialitzar-la i millorar les seves vendes», explica un agent.

 

La «droga dels pobres»

La policia assegura que els proveïdors de la droga han sabut vendre-la molt bé per aconseguir l'èxit que estàs tenint. «Si un camell inverteix 90 euros, li lliuren 15 paquets de ‘Rebujito’ i els donen un més de regal. És a dir, 16. Cada paquet conté una dècima de gram, per la qual cosa disposen d'1,6 grams. Cada paquet el venen a 10 euros. Amb una inversió de 90 euros aconsegueixen 160 i un benefici net de 70 euros».

 

El 'Rebujito' es considera la droga dels pobres. | Europa Press