Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els controladors aeris de l'aeroport del Prat faran vaga a partir del 20 de juny

Així ho han decidit aquest divendres
Terminal T1 de l'aeroport del Prat de Barcelona | CEDIDA

 

Els controladors aeris de l'aeroport del Prat faran vaga a partir del 20 de juny, segons han comunicat aquest divendres, 20 d'abril, com a conseqüència de la falta de supervisors a les instal·lacions de l'aeroport català. Una decisió que sigut adoptada per una àmplia majoria, el 85% dels treballadors del Centre de Control de Barcelona.

Unes parades de 24 hores

Segons publica 'El País', tot i que el col·lectiu encara no hauria fixat una data exacta per la vaga, es preveu que es produeixin a partir del dia 20 de juny, quan el volum de feina de l'aeroport és major. Tanmateix, aquestes parades seran de 24 hores, segons la mateixa font. 

 

En aquest sentit, cal recordar que els controladors ja van emetre un comunicat la setmana passada en què anunciaven un estiu de «col·lapse» al Prat per la mancança de supervisors i el constant creixement de trànsit que experimenta l'aeroport. 

 

I és que aquest any, l'aeroport El Prat ja acumula un 9,4% més de passatgers que l'any passat. Així doncs, tot apunta que tancarà l'any superant el rècord de 47,2 milions de viatgers del 2017, ja que les aerolínies han anunciat més seients a la venda i noves rutes.

Unes 200 noves places 

L'empresa que gestiona la plantilla de controladors, 'Enaire', ha llançat en els últims dos anys, dues convocatòries per crear 200 noves places. No obstant això, i segons el citat mitjà, els controladors consideren que la companyia no arribarà a temps per a tenir a punt aquests nous professionals. 

 

I és que, com a conseqüència del temps de formació que es requereix, aquests nous treballadors no estaran en disposició de treballar fins al mes d'agost. Així doncs, la temporada començarà amb un supervisor menys que l'any passat. 

 

Tanmateix, els controladors asseguren que Aena està donant ofertes per sobre de la seva capacitat i del personal operatiu, el que provocarà que els retards siguin inevitables. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris