Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🔴 El Tribunal de Comptes obre una causa contra Carles Puigdemont per l'1-O

El cultiu de marihuana a Girona es dispara a causa de la demanda europea

Els Mossos d'Esquadra no amaguen la seva preocupació amb una tendència clarament a l'alça
El cultiu de marihuana a Girona es dispara | CatalunyaDiari.cat

 

«Som un hort per Europa». Aquesta és la taxativa sentència d'un dels investigadors cabdals de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra per argumentar quina és la posició de la demarcació de Girona en relació al cultiu de marihuana

 

A Girona, considerant la seva proximitat amb la frontera, el cultiu d'aquesta planta s'erigeix com un èxit d'allò més candent i, com no podia ser d'altra manera, preocupa —i molt— a policies, vigilants duaners i fiscals.

  

 

 

Girona, punt neuràlgic del cultiu

L'accessible preu del producte i la proximitat amb França fan de la demarcació de Girona un centre neuràlgic i referència del cultiu de marihuana. En aquest sentit, doncs, l'inspector Josep de Monteys, responsable de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos de Girona, ha donat a conèixer a 'El Periódico' unes dades que parlen per si soles. 

 

Durant el 2017, de fet, es va destruir el doble de marihuana que el 2016. Quan es van confiscar 5.500 quilos i 45.000 plantes davant de 3.000 quilos i 26.000 plantes. Unes dades que evidencien una tendència que va a l'alça i que preocupen al cos de Mossos d'Esquadra. 

 

Un cos que, al llarg del darrer any, han detingut un total de 86 persones relacionades amb el cultiu i que, normalment, s'encarreguen de plantacions 'indoor'. És a dir, plantacions interiors. Quelcom que dificulta molt la tasca policial i que, a dia d'avui, és un dels principals reptes del cos a Girona. 

 

Imatge d'una plantació intervinguda en una nau de Figueres el febrer passat   | Mossos d'Esquadra

 

L'oferta espanyola, líder en venda de marihuana

És una de les dades més reveladores de l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC). Aquestes, de fet, revelen que a Espanya cada gram de marihuana costa uns cinc euros, mentre que a França, gairebé el doble: 9,3 euros. 

 

En aquesta línia, a Alemanya el preu puja fins als 11,1 euros. A Finlàndia i el preu de la marihuana es dispara a una mitjana de 18 euros.
Així mateix, el passat 6 de març, els Mossos d’Esquadra van desmantellar un cultiu d’interior conformat per un total  de 3.406 plantes de marihuana en una nau de Figueres, a l'Alt Empordà.

 

Els agents de paisà del cos van accedir ràpidament al local i s’hi van trobar una nau de 3.000 metres quadrats, amb sacs de terra, muntatges d'aparells elèctrics i conductes d'aire. Davant la sospita, els agents van accedir a la planta alta de la nau on ban trobar gairebé 3.500 plantes de marihuana.