rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

EN DIRECTE

Empat tècnic entre Ernest Maragall i Ada Colau a Barcelona

La CUP ocupa un edifici a Barcelona per cedir-lo a les Putes Indignades

Anna Gabriel, portaveu de la CUP al Parlament, va anunciar l'ocupació del número 43 del carrer Robador
Edifici ocupat al número 43 del carrer Robador al barri del Raval de Barcelona | CEDIDA

 

Aquest dilluns, 11 de setembre, després de la manifestació organitzada per l'esquerra independentista amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la portaveu de la CUP al Parlament Anna Gabriel, va anunciar que diversos col·lectius afins havien ocupat el número 43 del carrer Robador del barri del Raval a Barcelona. Gabriel va exclamar que un dels usos d'aquest edifici seria la seu de les Putes Indignades, un projecte format per prostitutes del barri que pretén crear un teixit cooperatiu d'assistentes sexuals.

L'edifici és propietat de l'Ajuntament de Barcelona. En ell, el Consistori hi té previst un projecte de construcció d'habitatges socials i un local abans d'acabar l'any. Els veïns veuen amb bons ulls aquest projecte de remodelació de l'habitatge per part de l'executiu municipal, ja que des de fa mesos pateixen l'entrada il·legal de persones no desitjades als pisos buits per a l'ús de tràfic de drogues. Per altra banda, l'ocupació per part de la CUP ha crispat els ànims dels veïns del Raval, fet que suposarà el retard de la construcció d'aquests habitatges socials.

 

Segons col·lectius de l'esquerra independentista, asseguren que l'ocupació a l'immoble es va dur a terme el passat divendres, dia 8 de setembre. Constaten que feia més de 72 hores que hi eren, amb la qual cosa ja no es podia dur a terme l'anomenat desnonament exprés. L'Ajuntament de Barcelona hauria d'iniciar un procés judicial que trigaria mesos en desallotjar-los. Tal com asseguren diversos veïns a 'El País', l'ocupació es va dur a terme aquest dilluns, dia 11 de setembre. Mentre s'ocupava l'edifici van poder reconèixer a cares conegudes com el conseller de la CUP a Ciutat Vella Joan Suqué que aplaudien l'acte d'entrada a l'edifici. Tanmateix, «L'estat ruinós de l'edifici és el que oferiu? Millor esperar a que @bcn_ajuntament el rehabiliti i assigni vivendes amb garanties, oi?», són algunes de les crítiques que han rebut a les xarxes socials de la CUP Ciutat Vella.

 

Diverses organitzacions de l'esquerra independentista diuen que algunes zones del número 43 del carrer Robador es destinaran a la «creació d'un habitatge juvenil», reivindicat per l'Assemblea de Joves de Ciutat Vella, l'organització juvenil Arran, i diversos joves vinculats al teixit associatiu i polític del districte de Ciutat Vella. El repartiment seguiria amb la inauguració de la seu per a les Putes Feministes de Robador i «l'obertura d'un casal popular independentista». Des del Consistori mantenen el compromís del seu ús destinat a l'habitatge social, ja que com diu una portaveu: «és molt important tenint en compte la greu emergència habitacional existent actualment en Barcelona i, en concret, al Raval». L'Ajuntament iniciarà un procés d'interlocució amb els okupes per tal de «negociar una sortida pactada». En el cas de no trobar cap punt d'acord, s'iniciarà el tràmit de denúncia.

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris