rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Deixar els carregadors sempre endollats augmenta l'import de les factures de la llum

Encara que no estiguin encesos, els electrodomèstics connectats a la corrent generen consum elèctric
Deixar els carregadors endollats encareix la nostra factura de la llum. | Cedida

 

Deixar els carregadors connectats sempre a la corrent és un dels «costums» o dels «hàbits» que més presents estan en el nostre dia a dia. Des dels carregadors dels mòbils fins a les regletes en les quals es poden connectar diversos electrodomèstics a la llum sense oblidar-nos d'uns altres com les televisions, els rentavaixelles o els aires condicionats, no hi ha llar que s'escapi al conegut com «consum fantasma», un concepte que influeix - i molt - en les nostres factures. I és que malgrat la creença que si l'electrodomèstic en qüestió no està encès o el mòbil no està carregant no es podria considerar que hi hagués despesa elèctrica, la realitat és ben diferent.

Segons un article publicat per 'L'Economista', el gest esmentat s'engloba dins del concepte del «consum fantasma», un consum d'electricitat molt petit que però que, tenint en compte que la quantitat d'electrodomèstics dels quals disposem a casa no és tan reduït, en conjunt pot afectar a la nostra despesa i en conseqüència, a l'import de la factura que rebrem a final de mes. De fet, sumant la despesa que poden generar diversos electrodomèstics apagats però no desendollats podem arribar a un consum de 75 kW per hora, una xifra que en funció de la companyia, del pla i la tarifa contractada pot suposar fins a 18 euros més al mes.

 

Així doncs, què podem fer per combatre est «consum fantasma»? En primer lloc, el més recomanable seria començar pels carregadors que es queden endollats sense estar carregant cap aparell i en segon lloc, desendollar en la mesura del possible tots els que puguem. A més, apostar per les regletes amb eliminador de 'standby' pot ser molt bona opció, ja que aquestes permeten apagar fàcilment tots els aparells que tinguem connectats a ella.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris