rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Denuncien la mala seguretat del metro de Madrid després que un home es passegés amb el que semblava una escopeta

Cal recordar que Espanya es troba en fase d'alerta 4 i que la seguretat hauria de ser major en aquest tipus de llocs

 

 

  

Els nervis estan a flor de pell; des del passat estiu la situació social i política espanyola no fa més que complicar-se: un atemptat terrorista a Barcelona, un intent a Cambrils, i els últims esdeveniments amb l'independentisme català han deixat a la població molt inquieta i a la mercè d'un profund sentiment d'incertesa.

 

La cosa es complica encara més després que circulin imatges com la que us mostrem: a la fotografia, publicada a Twitter, es veu a un home portant el que sembla una escopeta. L'home es troba pujant tranquil·lament les escales mecàniques del metro de Madrid i, si bé l'arma no es veu, pot intuir-se a través de la funda que, freqüentment, s'utilitza per transportar-les. La imatge ha causat molta incomoditat i són molts els que es pregunten com és possible després de com està tot i enmig d'un preocupant estat d'alerta 4.

 

L'estat d'alerta 4 és un dels més restrictius i preocupants

Cal destacar, com informàvem fa alguns mesos, que l'estat d'alerta 4 consisteix en:

— Augment de la presència policial.

— Els cossos policials estan millor armats, poden portar armes tàctiques com a escopetes o subfusells i, fins i tot, blindatges. Les patrulles són més nombroses.

— Edificis clau, tals com a hospitals, escoles, estacions, monuments, edificis polítics i, eventualment, algunes personalitats polítiques tenen major vigilància.

— Registres i recerques sobre potencials sospitosos més intenses.

— Alerta i difusió ciutadana.


En aquestes condicions els ciutadans esperarien que, tenint en compte que el metro de Madrid és una de les infraestructures més concorregudes, importants i crítiques de la capital, també fos una de les més vigilades. Cosa que, encara que hauria de complir-se, sembla haver-se posat en evidència amb aquest succés.

 

Podrien haver-hi excepcions

La veritat és que els fets deixen moltes preguntes obertes i els responsables de l'estació encara no han comentat res sobre aquest tema, però de confirmar-se podria ser una de les falles de seguretat més greus i perilloses vistes en molt temps. Cal destacar, no obstant això, que en la imatge no s'aprecia l'arma amb nitidesa i si bé els agents de seguretat no haurien de córrer el risc i haurien de comprovar-ho, podria ser que no es tractés d'una arma en realitat.

D'altra banda, encara sent-ho, podrien existir certes excepcionalitats no solament per a la tinença sinó per portar aquest tipus d'armament en públic. Una de les opcions podria ser que l'arma sigui en realitat material esportiu, així, com a eina per exercir pràctiques de tir al plat, tir esportiu o qualsevol altra modalitat lúdic-esportiva, podrien concedir-se permisos que permetin la seva mobilitat.

 

Cal destacar que aquest tipus d'armes no són armes a l'ús i encara que poden fer molt mal, solen adaptar-se a les necessitats de la competició i solen transportar-se descarregades. També poden portar-se en casos excepcionals si el portador compta amb la llicència B d'armes, extremadament difícil d'aconseguir, i que acredita una necessitat imperiosa d'estar armat amb finalitats defensives.

 

En aquest cas, no obstant això, la llicència es restringeix a armament de curt abast i petit calibre com a pistoles o revòlvers. Sigui com sigui, la veritat és que, com es comentava prèviament, aquest tipus d'albiraments han de comprovar-se per les forces de seguretat, ja que, en cas de no fer-ho, podrien arribar a desembocar en un tiroteig.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris