rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada dia al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

Descobreixen al Berguedà el fòssil d'un dels últims dinosaures que va existir

És l'únic de l'etapa del cretaci
Troballa al Berguedà de restes de dinosaure | ccma.cat

 

El descobriment s'ha fet al jaciment de Fumanyà, on investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont han trobat restes de dinosaure. El fòssil sembla ser de la pell d'un dels últims dinosaures que van quedar a la Terra.

 

La troballa indica que els últims dinosaures que van viure a la Terra també estaven a Catalunya fins al moment de la seva extinció, i va ser al període del cretaci superior. És l'única mostra de pell de dinosaure d'aquesta època i això suposa un descobriment molt significatiu.

 

El descobriment es va fer a partir d'una empremta a un terreny fangós d'un animal adult de coll llarg i de grans dimensions. Suposadament, després l'aigua va omplir la petjada, que es va solidificar, formant gres, i aquesta roca sedimentària va preservar la pell del dinosaure fins ara. La troballa es va fer el 2015 quan es feia un estudi geològic de la zona i que es publica ara a la revista "Geological Magazine". Aquest fet pot marcar el principi d'un projecte més ambiciós: un futur museu dels dinosaures de Catalunya.

 

Registre fòssil del dinosaure | ccma.cat

Segons l'autor principal de la recerca, l'investigador de la UAB Víctor Fondevilla, «es tracta de l'únic registre de la pell de dinosaure d'aquesta època a tot Europa, i correspon a un dels exemplars més recents, més propers a l'extinció, a tot el món. El registre fòssil de la pell dels darrers dinosaures és molt escàs, i només compta amb alguns jaciments de característiques similars als Estats Units i a la Xina, ja que a la Península s'han trobat altres fòssils de pell de dinosaure, a Portugal i a Astúries, però corresponen a èpoques més llunyanes», explica

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris