Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

L'Audiència Nacional es declara competent per a jutjar Trapero per rebel·lió

URGENT

Un mort en un accident a la C-51

Destruïda en forns: la fi de la droga confiscada per la policia a Catalunya

Pel que fa a les drogues que porten àcids les barregen amb ciments, farines o altres substàncies i posteriorment la traslladen a abocadors controlats
Segueixen tota una cadena de custòdia| Guardia Civil

 

Tots hem escoltat alguna vegada que la gran quantitat de droga que confisca la policia acaba desapareixent a la comissaria, tot i que això no seria del tot cert. La veritat darrere de tot això és que la droga en poder de les forces de seguretat s'acaba destruint prop d'un mes després de la seva confiscació —després d'extreure tres mostres i analitzar-les en els laboratoris de les delegacions del govern— i és que el 2013, govern, jutges i fiscals van signar un acord que permet cremar la droga emmagatzemada i confiscada després de 31 dies encara que no ho hagi autoritzat un magistrat, segons '20 Minutos'. Per aquest motiu els robatoris serien pràcticament inexistents i la droga acaba desapareixent realment en forns. Perquè es garanteixi al 100% la seva desaparició, després d'analitzar-la la policia segueix tota una cadena de custòdia des que surt del magatzem fins que arriba als crematoris.

Fins fa uns anys Espanya només comptava amb un crematori a Astúries que col·laborava amb l'Estat per destruir la droga però ara existeixen fins a sis per fer-ho: el ja citat, més dos a Andalusia, un a Llevant, un a Catalunya i un altre a Madrid, tal com ha explicat One Magazine. El procediment és que la droga es transforma en vapor d'aigua o ben utilitzant torres més llargues que el mateix forn o, en el cas de la cocaïna, alentint la crema pel clor que contenen, ja que ja no es crema a cel obert com abans amb l'objectiu d'eliminar qualsevol partícula contaminant. Pel que fa a les drogues de laboratori que porten àcids usen la tècnica de la inertització, que consisteix a barrejar-la amb ciments, farines o altres substàncies i posteriorment la traslladen a abocadors controlats.