rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Les deu coses que no li agraden de tu a les asseguradores de cotxe

Els anys d'experiència, el tipus de vehicle o la zona on vius poden ser un factor clau per aconseguir una assegurança per al teu vehicle

 

Els conductors que s'acaben de treure el carnet solen pagar molt més per la seva pòlissa d'assegurança | Cedida

 

Són unes quantes les vegades en què les persones estem sotmeses a una revisió exhaustiva. Ja sigui quan realitzem una entrevista de treball, quan anem al banc a demanar un crèdit o quan sol·licitem una assegurança per al nostre vehicle. Perquè, encara que la rivalitat entre diferents companyies ha fet que els criteris de selecció siguin més baixos, segueix havent-hi diversos factors que s'analitzen per saber quin conductor és més propens a tenir accidents o si el client podrà pagar sense problema la pòlissa.

 

Per triar als seus assegurats, les companyies «treballen molt amb estadístiques», assegura a l''Ideal' Luis Murgia, director de Mobilitat del Real Automòbil Club Basc Navarro (RACVN). «Nosaltres, la DGT i el Govern basc disposem de dades d'accidents greus. Però elles tenen també dels sinistres més ximples, cops de xapa... així que, en aquest sentit, són els que millor informació tenen», explica.

 

Aquest fet explica que moltes companyies neguin fer-li una assegurança a un client, que passeja de companyia en companyia rebent negatives o preus excessivament alts. Els que no aconsegueixen una pòlissa han de recórrer al Consorci de Compensació d'Assegurances, un organisme depenent del Ministeri d'Economia, ja que tenir el nostre vehicle assegurat és obligatori.

 

Malgrat això, el gran nombre d'asseguradores que existeix actualment ha fet que aquests casos s'hagin reduït, encara que els criteris de selecció segueixen presents i pot ser que facin pujar el preu de l'assegurança més del normal.

Els joves tenen moltes més dificultats

Ser un conductor jove és sinònim d'un preu alt a la pòlissa d'assegurança. Les persones entre 18 i 30 anys són vistes amb recel, amb un major risc de patir accidents i amb ingressos més precaris. D'aquí la famosa 'trampa' de posar l'assegurança a nom d'un adult amb més experiència i al veritable propietari com a conductor ocasional.
 

Les persones d'edat avançada pateixen més accidents

Si ser molt jove és un factor de risc per a les asseguradores, també ho són les persones amb edats avançades. Les persones d'edat avançada pateixen més accidents i, encara que cada cas és especial, són molts els que superen els exàmens mèdics malgrat no estar aptes per conduir.
 

Dona al volant... seguretat constant

Per a les asseguradores les dones condueixen amb més prudència i més maduresa, raó per la qual el seu índex de sinistralitat és més baix. No obstant això, paguen igual des que l'any 2012 el Tribunal de Justícia Europeu va prohibir definitivament que les empreses asseguradores utilitzin el criteri del sexe per establir els preus.
 

La potència i el pes del vehicle són importants

Encara que molts ho desconeguin, les asseguradores també tenen en compte la potència i el pes que té el nostre vehicle, ja que com més potencia tingui i més pesi major serà el risc de sofrir un accident.
 

Els cotxes cars no són ben vistos

Tenir un cotxe de luxe porta moltes dificultats a l'hora d'aconseguir assegurar-lo, ja que qualsevol desperfecte o reparació que necessiti serà molt més cara que la d'un utilitari i no els acaba sortint rendible.

Els conductors novells, a evitar

Si t'acabes de treure el carnet i vols assegurar el teu cotxe tindràs molts problemes. Algunes companyies neguen assegurances a conductors amb menys de dos anys de llicència, ja que, a més de tenir un major risc de col·lisió que els conductors experimentats, tampoc existeix un historial d'accidents que puguin servir de referent per saber com condueix.

 


El lloc de residència també és un factor clau

Quan ens solen demanar el codi postal per tramitar l'assegurança, les companyies ho fan amb l'objectiu d'analitzar la sinistralitat de cada zona i valorar el risc de patir un accident. «A diferent província, diferent tarifa. Un conductor urbanita té més accidents que un d'un poble petit, per exemple», explica el director de Mobilitat del RACVN.

 

Si ets un morós, estàs descartat

Algunes asseguradores descarten totalment als qui apareixen en llistats de morosos. «Protegeixen la seva inversió, no volen gent que causi problemes. Si no, no els surten els comptes», aclareix Murgia.

 

Tenen controlades totes les pòlisses del passat

Normalment, a l'hora de demanar pressupost, les asseguradores sol·liciten un nombre de pòlissa i asseguradora actual per així poder comprovar l'historial del titular en el Fitxer Històric d'Assegurances d'Automòbils, conegut com a SINCO. Així, es bonifica al que té menys sinistralitat i es posen preus elevats als quals pateixen més accidents.

 

Altres tipus de vehicles que no són ben vistos per les asseguradores

Els taxis, les motos, els ciclomotors, els cotxes de lloguer o els tunejats tenen un major índex de sinistralitat, per la qual cosa en moltes ocasions són rebutjats per les asseguradores tradicionals i han d'acudir a asseguradores especialitzades.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris