Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Barcelona, Girona i Lleida en alerta pel temporal de neu, fred i pluja

L'AEMET ha activat l'alerta groga en aquests importants punts del mapa català
Perill real de grans nevades a diversos punts de l'estat | Cedida

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha informat aquest diumenge, 14 de gener, que s'ha activat l'alerta de neu, baixes temperatures i pluges en fins a 10 províncies espanyoles.

 

En destaquen, a més, diversos punts de Catalunya. I és que les demarcacions de Barcelona, Girona i Lleida ja han estat avisades amb antelació i ja han activat l'alerta per les condicions climatològiques adverses.

 

D'aquesta manera, la Comunitat Foral de Navarra —que podria ser la més afectada al llarg del territori— manté l'alerta groga per neu a la zona del Pirineu, que podria afectar a Catalunya, ja que està previst que deixi una precipitació de fins a 12 centímetres en un escàs marge de 24 hores.

 

 

Barcelona, Girona i Lleida, afectades

Les demarcacions de Barcelona, Girona i Lleida podrien rebre les greus conseqüències temporals en les pròximes hores. De fet, segons reporta l'ADMET, les demarcacions catalanes esmentades haurien rebut l'avís per grans pluges, amb escassa probabilitat de nevades, en el cas de Barcelona i Girona. 

 

D'altra banda, les comarques de Lleida haurien rebut l'alerta groga per nevades evidents que, segons informen, podrien assolir els cinc centímetres.

 

Així mateix, la Vall d'Aran i el Pirineu també hauran d'estar alerta, ja que a partir dels 1.000 i 1.100 metres d'alçada s'esperen grans nevades

 

Afectacions a la resta de l'estat

L'AEMET assenyala que s'espera que s'acumulin fins a 5 centímetres de neu a partir dels 800-900 metres i entre 12 i 15 en tots aquells espais que restin per sobre dels 1.200 metres.

 

La demarcació de Lleida ha activat l'aletra groga per possibles nevades al seu territori | efe

 

 

D'altra banda, Castella i Lleó continua amb l'alerta per temperatures mínimes de fins a 6 graus sota zero i altres punts del país, com Àvila, León, Palència i Zamora, podrien arribar als 7 graus negatius

 

Finalment, Osca, Soria, Navarra i La Rioja activaran l'avís groc per nevades i Guipúscoa, per pluja. En general, per a aquest dilluns vinent, s'esperen cels nuvolosos o coberts amb precipitacions a la zona del nord-est peninsular, sistemes central i nord de les illes Canàries.

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris