rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Deu senzills trucs per estalviar en la tornada a l'escola

Els experts recomanen no deixar les compres per l'últim moment
Trucs per gastar menys diners en la tornada a l'escola | Cedida

 

 

S'acosta un moment de l'any molt temut pels pares: la tornada a l'escola. Aquesta etapa suposa una enorme despesa econòmica, i és que la llarga llista de material escolar no és precisament barata. No només gastem en llibres, els nostres fills es fan grans i també hem de treure la cartera per comprar roba nova o calçat, un autèntic infern per al nostre compte bancari. Segons informa el portal 'Bebés y más', existeixen diversos trucs per fer que la tornada a l'escola sigui més suportable per a la nostra butxaca. Qualsevol ajuda és d'extrema utilitat, sobretot quan tenim més d'un fill. Els experts recomanen no deixar les compres per l'últim moment, així que agafa paper i bolígraf i pren bona nota d'aquests deu senzills consells.

— Llibres de text de segona mà: Moltes Comunitats Autònomes han engegat ajudes per a la compra o lloguer de llibres de text. Les associacions de pares dels centres també solen iniciar programes de lloguer de llibres. Informa't bé abans de comprar-los nous.

 

— Reutilitza el material escolar: Dona un cop d'ull a què tens a casa. Un bolígraf que amb prou feines ha gastat tinta ens pot servir per al curs que ve. Aquests petits detalls fan que la factura es redueixi considerablement.

 

— Tampoc és necessari comprar-ho tot pel primer dia. Gran part del material s'anirà utilitzant a mesura que passi el curs. Centra't només en el primer trimestre per repartir la despesa.

 

— Si els nostres fills hauran d'utilitzar dispositius com tauletes i ordinadors, cal estar atents a qualsevol tipus d'oferta o promoció per a estudiants. Marques com HP o Apple solen fer més suportable la tornada a l'escola.

 

— Si parlem de roba, assegura't també de localitzar les ofertes de final de temporada. Compra a les rebaixes de gener o estiu i aprofita les liquidacions per tancament.

També tenim l'antic truc de comprar una talla més gran per allargar la vida útil de la roba. Al cap i a la fi, al següent trimestre li anirà petit.

 

— Menjador escolar: És difícil compaginar el treball dels pares amb el menjar dels nens a casa. Si no podem comptar amb l'ajuda d'avis o d'altres familiars, podem deixar als nens al menjador escolar.

 

— Activitats extraescolars: Els ajuntaments compten amb programes a ludoteques i altres activitats municipals el cost de les quals acostuma a ser més reduït que el d'altres instal·lacions com ara gimnasos, escoles de música o acadèmies d'idiomes.

 

— Transport escolar: Si no podem anar a l'escola a peu, opta per parlar amb els veïns o companys de classe per compartir cotxe. També podem mirar les tarifes del transport públic. Sens dubte, són opcions més econòmiques que l'autobús del col·legi.

 

— Avança les compres i evitaràs sorpreses desagradables com ara llibres esgotats. Si no disposem de temps, podem fer les nostres compres per Internet. Textolibros.com és una web molt útil que ens ajudarà a agilitar el procés.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris