Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La DGT deixa d'enviar de forma gratuïta les etiquetes ambientals per als turismes

A partir d'ara, Correus s'encarregarà de vendre-la amb un preu de cinc euros
Imatge d'una de les etiquetes d'emissions | CatalunyaDiari.com

 

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha deixat d'enviar les etiquetes ambientals que qualifiquen als cotxes segons les seves emissions, per la qual cosa els conductors que vulguin obtenir-les hauran d'acudir a una oficina de Correus i pagar un modèlic preu de cinc euros.

  

  

  

Es tracta d'una decisió amb certa polèmica perquè, si bé no és obligatòria, sí que serà necessària per poder accedir a la zona de baixes emissions de la ciutat de Barcelona. I és que, durant els episodis de contaminació atmosfèrica, els vehicles que no disposin de l'etiqueta seran sancionats amb 100 euros, 50 si es paga al moment. Una normativa que no es descarta que també adoptin altres ciutats.

  

 

 

Milions de conductors segueixen sense tenir l'etiqueta

Segons informa 'Voz Pópuli', l'adhesiu ja ha estat enviat de forma gratuïta a 4,3 milions de conductors des de l'any 2016, quan es va engegar aquesta iniciativa, però a tot l'Estat són més de catorze milions els vehicles que segueixen sense tenir-la. La DGT considera «recomanable» la seva col·locació, per facilitar la ràpida identificació visual dels vehicles. 

 

Per poder aconseguir aquesta etiqueta, el conductor haurà de dirigir-se a la seva oficina de Correus més propera amb el permís de circulació del vehicle, i pagar la quantitat esmentada anteriorment. Cal dir que, de moment, la Guàrdia Urbana de Barcelona es limitarà a comprovar si l'etiqueta està col·locada a l'angle inferior dret del parabrisa, o qualsevol altre lloc visible. 

 

La DGT assegura que no és «discriminatori»

Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), no haver rebut aquest adhesiu «no és discriminatori», ja que no està recollit en cap llei el deure obtenir-la i són els ajuntaments els que tenen aquesta competència per a casos concrets, com pot ser la limitació de la circulació als cotxes més contaminants a la capital catalana.

  

Un portaveu de Tràfic ha relatat que «l'enviament de les primeres etiquetes es va deure a una labor de coneixement de les mateixes i de les classificacions que comporten, així com al fet que hi hagués una única classificació dels vehicles menys contaminants». 

 

Els que desitgen aconseguir l'adhesiu disposen fins al 15 de desembre de 30 oficines de Correus a tot Catalunya. Una oferta que s'ampliarà a partir del dia 15 a fins a les 70 oficines a Catalunya. Cal dir, però, que només a la província de Barcelona hi ha 1.677.408 vehicles, el 42,9% del total, que no estan contemplats en la classificació, i no podran aconseguir l'etiqueta. 

Diferents etiquetes segons les emissions del vehicle

 

Existeixen quatre adhesius diferents segons les emissions que tingui el vehicle. L'etiqueta ‘0 emissions’ correspon als cotxes elèctrics, híbrids endollables d'una autonomia mínima de 50 quilòmetres amb zero emissions, i de pila de combustible.

  

  

  

L'etiqueta ‘ECO’ està reservada als híbrids endollables amb autonomia inferior a 40 quilòmetres,

  

  

  

L'adhesiu 'C' és per a tots els turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de gener de 2006

  

  

  

el distintiu 'B' és per a turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de gener de 2000

 

Comentaris