rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Dies tristos per a Joan Carles I: rememora la mort del seu pare i del seu germà

Es compleix l'aniversari de la tràgica mort del seu germà petit i del seu pare, que va morir de càncer de laringe
El rei Joan Carles recorda els dos aniversaris més tristos de la seva vida | CatalunyaDiari.cat

 

Aquests dies s’estan convertint en unes dates amargues pel rei emèrit Joan Carles I, ja que, amb pocs dies de diferència, ha de recordar la mort dels dos familiars més estimats per ell: el seu pare Joan de Borbó i el seu germà petit, Alfons de Borbó.

 

Avui, dia 1 d’abril, es compleixen 26 anys de la mort del seu pare a conseqüència d’un càncer de laringe, que va morir l’any 1993 a la Clínica de Navarra a Pamplona. Tal com relatava el mateix rei Joan Carles I, «perdre el meu pare va ser un moment dur. Era el meu aliat més fidel. Li explicava tot. El vaig enterrar com un rei perquè s’ho mereixia. Va dedicar tota la seva vida a Espanya i va sacrificar la seva persona pel bé del país. Aquesta és la grandesa d’aquest home i vaig tenir la sort que fos el meu pare».

 

El rei emèrit sentia admiració pel seu pare | CatalunyaDiari.cat

 

 

Però si hi ha una mort que va doldre i va marcar profundament el monarca emèrit va ser la del seu germà petit, quan aquest tenia 14 anys, per culpa d’un accident fatal en què va estar involucrat Joan Carles; aquest 29 de març es complien 63 anys de la mort d’Alfons de Borbó.

 

Joan Carles va disparar el seu germà per accident

L'any 1956, la família Borbó estava passant les vacances de Setmana Santa a Estoril, Portugal. Joan Carles, que llavors tenia 18 anys, es trobava practicant tir, quan el petit Alfons de Borbó es va interposar entre el revòlver i la diana i va rebre un tir al cap que el va matar a l’acte. Encara avui, el rei no pot treure’s de sobre un sentiment de culpa que l’ha acompanyat tota la seva vida: «Alfons i jo érem molt còmplices. L’estimava molt. Era molt simpàtic i despert. Jugava molt bé al golf. El segueixo trobant molt a faltar». D’aquesta manera recordava el rei emèrit el seu germà petit al documental ‘Jo, Joan Carles, rei d’Espanya’.

 

Joan Carles I va disparar sense voler al seu germà petit Alfons, que va morir a l'acte | CatalunyaDiari.cat

 

El lloc de pelegrinatge on assistirà el rei emèrit aquests dies per recordar els seus difunts serà el Monestir de l'Escorial, on Joan Carles va decidir enterrar tant el seu germà, com el seu pare i la seva mare, que va morir l’any 2000 a causa d’una aturada cardíaca.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris