rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Disminueix molt el domini de la llengua castellana entre els estudiants catalans

Baixa també el nivell en català i matemàtiques
El nivell de castellà disminueix molt entre els estudiants catalans. | CatalunyaDiari

 

Els resultats de les proves de competències bàsiques que realitza el Departament d’Ensenyament  han deixat veure que els estudiants catalans estan perdent molt nivell de llengua castellana. Les dades, que van sortir a la llum la setmana passada, mostren com el domini d’aquesta matèria cau en quatre punts a les comarques gironines, un fet preocupant que s’estén a la resta de Catalunya però de forma menys pronunciada.  Per la seva part, el  delegat d´Ensenyament a Girona,  en declaracions recollides pel ‘Diari de Girona’, va treure importància al descens, assenyalant que tampoc no era especialment significatiu.

A més, entre els estudiants d’ESO catalans sobta el descens en el domini del català, que baixa dos punts respecte a l’any anterior. Aquestes proves també destaquen l’alarmant descens dels coneixements matemàtics dels escolars de primària. D’altra banda a l’ESO, el domini en aquesta matèria augmenta.

 

Amb aquestes proves, que es realitzen a 6è de primària i 4t d’ESO, cada centre disposa d’informació acurada sobre el rendiment de l’alumnat en moments claus de la seva escolaritat. A més, amb els resultats s’estableixen els punts forts i els punts febles per així tractar de millorar-los. Les proves de les tres llengües mesuren la competència discursiva (coherència i adequació) i la competència lingüística (lèxic, morfosintaxi, ortografia de nivell bàsic). La prova de matemàtiques inclou numeració i càlcul, espai, mesura i lectura de gràfics, així com la seva aplicació a la vida quotidiana.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris