rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Es disparen les cerques de 'Catalunya' i 'Carles Puigdemont' a la Viquipèdia per l'1-O

La majoria de visites han estat en anglès, en segon lloc en castellà i en tercer en alemany

 

La situació que està vivint Catalunya les últimes setmanes ha provocat que molta gent hagi sentit la necessitat de conèixer més coses sobre Catalunya. A més, la situació s'ha internacionalitzat i molts ciutadans d'arreu d'Europa i del món que probablement no coneixien què estava passant han necessitat buscar informació sobre la situació actual. Això s'ha vist reflectit en les cerques de 'Catalunya' a la Viquipèdia, la famosa enciclopèdia lliure. L'interès per Catalunya a la Viquipèdia ha crescut molt durant les últimes setmanes i la cerca s'ha disparat des que el Parlament va aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica. El compte català de Twitter de la Viquipèdia ho ha fet públic i ho ha demostrat publicant una gràfica on es veu clarament com hi ha quatre repunts de la recerca des de mitjans d'agost fins al dia d'avui. 

 

Es disparen les cerques de 'Catalunya' i 'Carles Puigdemont' a la Viquipèdia per l'1-O. | Twitter @viquipedia

 

El primer repunt de cerques a l'enciclopèdia va ser el dia dels atemptats a Barcelona i Cambrils, el segon va ser el 7 de setembre amb les aprovacions de les anomenades lleis de desconnexió, seguides de la Diada de l'11 de Setembre i, finalment, el 20 de setembre amb l'anomenada operació Anubis, la macrooperació policial que va comportar nombrosos escorcolls i diverses detencions d'alts càrrecs de la Generalitat. La gràfica contempla les peticions fetes en 142 idiomes i el nombre màxim de cerques va arribar el 21 de setembre, amb més de 140.000 visites a la pàgina de 'Catalunya' de la Viquipèdia. 

 

Tal com informa el 324, si s'observen les cerques per idiomes, la majoria s'han fet en anglès, que des del 6 de setembre suma gairebé 300.000 pàgines vistes, seguides de l'entrada en castellà, que en té més de 183.000, i en alemany, on l'entrada 'Katalonien' supera les 137.000 visites. Seguidament, les pàgines en rus, italià i francès són les que recullen més visites. A banda de l'interès per Catalunya, també ha crescut pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Les visites a la seva pàgina de la Viquipèdia també es van disparar amb els atemptats del 17 d'agost, però des del 6 de setembre les visites tampoc han parat de pujar. En el cas de Puigdemont, la majoria de les seves cerques s'han realitzat en castellà, amb més de 150.000 visites, mentre que en segon lloc hi ha les 26.000 recerques fetes a la pàgina en anglès. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris