rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Diversos lots de formatges de l'empresa 'Ohian Txiki Koop', retirats del mercat

Catalunya és una de les 3 comunitats més afectades per la mesura
El formatge, focus dela polèmica | Cedida

 

Estat d'alerta a Catalunya després que la totalitat dels lots de «formatge de llet crua d'ovella de pasta tova» de l'empresa estatal, Ohian Txiki Koop, hagin estat retirats del mercat

 

La troballa, d'altra banda, s'hauria dut a terme després de detectar que un home de Madrid havia patit una contaminació microbiològica per Listeria monocytogenes que li hauria provocat una meningitis. I aquesta, en aquest sentit, s'associaria directament al consum del formatge citat.

 

I és en aquest punt en el qual entra Catalunya, ja que part del producte esmentat s'havia distribuït en terres catalanes. Segons ha argumentat el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació de la Xarxa d'Alerta Nacional (SCIRI), el País Basc, Catalunya i Madrid ja han començat el procés retirar el producte. 

 

 

Quins són els productes infectats?

En concret, han estat fins a tres tipus de formatges els que s'han retirat del mercat. Així, productes formatgers com l'anomenat 'Gutizia', un formatge de llet crua d'ovella; el 'Txuria', un producte de pasta tova de llet crua d'ovella; i el 'Beltza', un làctic de llet crua d'ovella, han dit 'adéu' al mercat a causa de la intoxicació de l'home de Madrid. 

 

Així mateix, segons ha informat la Direcció de Salut Pública del Departament de Salut del Govern del País Basc —de la maneta de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició— els productes esmentats ja no es poden trobar als mercats.

 

L'home infectat evoluciona favorablement

 

L'evolució de la persona afectada de meningitis evoluciona favorablement. L'home, veí de Madrid, ha estat evaquat a l'hospital però, a hores d'ara, es troba fora de perill

 

En aquest sentit, tal com ha reportat l'Agència Espanyola de Consum i la Seguretat Alimentària i Nutrició, aquest ha estat afectat per una infecció per Listeria monocytogenes. Una infecció, de fet, considerada com a greu 

Una recomanació per prevenir mals majors

Finalment, l'Agència Espanyola de Consum ha aconsellat a totes aquelles persones que disposin dels productes esmentats, s'abstinguin de consumir-los.

 

A més, com a mesura de prevenció de riscos majors, l'Agencia en qüestió demana que les persones que puguin haver consumit els productes, acudeixin a un centre sanitari.

 

Les autoritats estatals, de fet, han requerit que s'extremi la precaució i que es vagi amb compte amb el consum dels productes citats. 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris