rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els DNI que continguin l'error de seguretat, de moment, no es podran renovar

Aquest error ha obligat a apagar tots els llocs d'actualització del DNI
Imatge de la funció de certificat digital dels DNI expedits des d'abril de 2015. | CatalunyaDiari

 

La Direcció general de la Policia vol evitar, costi el que costi, un possible atac als DNI dels espanyols i per això ha pres la decisió d'apagar tots i cadascun dels llocs d'actualització del DNI electrònic, tal com explica 'Ideal'.

 

No obstant això, no és necessari renovar el document d'identitat, ja que segueix sent vàlid, però no tindrà la funció de certificat digital. Per saber si el teu document d'identitat és vulnerable tan sols has de mirar el camp IDESP o el nombre de suport en els nous. Si el nombre que t'apareix és més gran que ASG160.000, el teu DNI no és gens segur.

Segons relata aquesta font, l'ordre de no lliurar el sobre amb les dades del nombre secret del xip ja ha estat transmès als funcionaris que s'encarreguen de dur a terme aquest fet. A més, el Ministeri de l'Interior ha ordenat a la Policia «la renovació dels certificats del DNI 3.0 i 2.0» emesos des d'abril de 2015.

 

Cal destacar que el passat dia 10 de novembre, la Direcció general de trànsit va enviar un comunicat als secretaris de les prefectures, comissaries i locals per intentar posar solució a aquest problema. Es podrà canviar la clau secreta i renovar els certificats «sempre que el seu DNI no estigui entre els assenyalats».

El primer cas de la vulnerabilitat va ocórrer a Estònia

Aquesta vulnerabilitat en els sistemes d'autenticació ja es va posar al descobert fa tres setmanes, quan un error va afectar milions de ciutadans d'Estònia. A més, segons l'error, es podria suplantar la identitat d'una persona, arribant a desvetllar dades sensibles sobre l'individu. No obstant això, de moment es desconeixen els usos de la vulnerabilitat, ni en el cas estonià ni en l'espanyol.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris