ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

El doble grau de Física i Matemàtiques obté la nota de tall més alta

La Universitat Autònoma de Barcelona s’endú per setè any consecutiu la nota de tall més alta d’accés a la universitat
Alumnes fent la selectivitat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona | Cedida

 

El doble grau de Física i Matemàtiques torna a ser el tòtem de la formació universitària. La nota de tall més alta per al curs 2018-19 torna a ser un doble grau de ciències, pel qual es demana un 13,318 sobre 14 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

L’Autònoma, doncs, s’endú per setè any consecutiu la nota de tall més alta d’accés a la universitat amb un doble grau que només compta amb 20 places disponibles. El més curiós de tot plegat, però, és que aquests estudis també ocupen en segon esgraó estudiantil, ja que se situen com la segona nota de tall més alta: un 13,250 a la Universitat de Barcelona.

El doble grau de Física i Matemàtiques, l’esgraó més alt

Física i Matemàtiques per sobre, hi ha moltes altres carreres i dobles graus que li segueixen la pista de ben a prop a les universitats catalanes. Aquest és el cas, per exemple, Medicina a la central, i Enginyeria Física a la UPC  segueixen el doble grau de Física i Matemàtiques en el rànquing dels deu graus amb notes més altes.

 

Altres dades que també criden l’atenció és que el cinquè grau amb la nota més alta és Filosofia, Política i Economia a la UPC, amb 12,710; i que un altre any el centre més sol·licitat és la Universitat de Barcelona.

Gairebé el 70% dels estudiants cursaran la carrera que vulguin

Una mala selectivitat pot fer miques, en moltes ocasions, les aspiracions de molts estudiants catalans. Tot i això, les dades revelen que el 67,4% dels estudiants catalans han entrat a la primera opció i, per la qual cosa, cursaran la carrera que vulguin.

 

Finalment, cal comentar també que les carreres amb més demanda han estat Medicina, Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i Psicologia, totes tres a la Universitat de Barcelona.
 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris