rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

EN DIRECTE

Empat tècnic entre Ernest Maragall i Ada Colau a Barcelona

Una dona maltractada haurà de retornar les ajudes que va rebre durant dos anys

La normativa vigent no contempla com a violència domèstica ser víctima d'un germà
La dona va patir maltractaments per part del seu pare i d'un dels seus germans | TV3

 

L'Estat li reclama a una dona que va patir violència domèstica un total d'11.000 euros que va rebre com a ajuda social quan travessava un moment molt complicat. Tal com ha explicat la jove, tant el seu pare com un dels seus germans la van maltractar de forma continuada, i després d'acabar al carrer va decidir acudir als serveis socials.

 

Allà li van concedir una ajuda per a víctimes, i durant dos anys va anar cobrant els diners.  Ara bé, la Seguretat Social li reclama ara els diners, al·legant que la legislació no contempla el maltractament d'un germà com a violència domèstica. 

Un veritable calvari

Tal com ha assegurat la dona, que ha preferit mantenir-se a l'anonimat, el seu calvari va començar des que era petita per part del seu pare. «Maltractament, abandonament i abusos», ha assegurat. Posteriorment, el seu germà es va convertir en el principal agressor i, quan va acabar «al carrer sense res i a l'hospital, on va estar a punt d'ingressar per intent de suïcidi, va decidir demanar l'ajuda. 

 

Ara, l'Estat li reclama un total d'11.000 euros | TV3

 

Van ser els Serveis Socials els que li van recomanar aquesta ajuda

Els Serveis Socials li van dir que el millor era demanar una ajuda per a dones maltractades que concedia la SEPE, l'antic INEM, i després de presentar tota la documentació li van concedir ràpidament l'ajuda. «Vaig trigar dos dies a tramitar-la, i me la van concedir perquè portava un certificat de dona maltractada d'àmbit domèstic, que era el certificat necessari per poder demanar aquesta paga». Posteriorment, li van renovar dues vegades l'ajuda. 

Ha perdut el judici

Ara, però, l'Estat li reclama que torni els diners, ja que la normativa vigent no contempla la violència rebuda per part d'un germà com a violència domèstica. La dona va portar el seu cas als tribunals, però ha acabat perdent el judici, tot i que, si no hagués cobrat aquesta ajuda, hauria tingut accés a una altra d'un import molt semblant. El jutge, però, no ho ha tingut en compte, i la sentència tampoc preveu cap compensació. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris