rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una dona es fa passar per víctima de l'atemptat de Barcelona per recaptar diners

La dona va demanar ajuda en dos portals de crowdfunding
Imatge de Maria Tores i el net suposadament ferit a l'atemptat de Barcelona. | Facebook Maria Tores

 

Maria Tores és una dona que explica que és de València i que la seva filla, Teresa Tores, i el seu nét, Antonio Tores, van ser víctimes de l'atemptat de les Rambles de Barcelona i que necessita ajuda econòmica per poder afrontar les despeses mèdiques. 'El Mundo' ha recollit el cas d'aquesta dona que presumptament tenia els seus familiars ingressats a l'hospital amb ferides greus a causa de l'atropellament massiu. La dona va publicar un anunci en anglès a la pàgina de crowdfunding 'Gofundme.com' el passat 21 d'agost, quatre dies després de l'atemptat.

 

«El meu nom es Maria Tores, de València, Espanya. Sóc la mare de Teresa Tores i l'àvia d'Antonio Tores. La meva filla i el seu fill van ser dues de les víctimes de l'atemptat de Barcelona. Ells estaven visitant uns amics i passant-s'ho bé quan el desastre va passar. Ara ella i el seu fill estan ambdós a l'hospital. Ella amb els malucs fracturats i lesions a l'espina dorsal i el meu net en coma a causa d'una lesió al cap. El nen necessita una cirurgia cerebral en una clínica privada. Les despeses totals estan sobre els 8.000 euros i l'assegurança només en cobreix la meitat. No som rics. Només ens tenim els uns als altres. Els diners seran utilitzats per la cirurgia cerebral del meu net i de les despeses de recuperació». Així explicava la seva història, acompanyant-la d'una imatge d'un nen petit intubat en un llit d'hospital.

La dona va demanar ajuda en dos portals de crowdfunding. | Youcaring.com

 

La pàgina on Maria va publicar la petició és utilitzada majoritàriament per persones de parla anglesa, així que a un públic estranger no li estranya que una víctima dels atemptats no sigui intervinguda per la sanitat pública. La petició, a més, tenia altres detalls estranys que van fer dubtar de la seva veracitat, com una valenciana s'expressés en anglès o que tots els integrants de la família portessin el mateix cognom primer, Tores. 'El Mundo' va contactar amb Maria a través de Facebook per poder verificar la història que explicava.

 

A Facebook, la dona també demanava ajuda a les seves amistats amb una publicació que deia: «He ajudat tanta gent i tants animals. Però ara la meva família necessita ajuda, ajuda desesperada i urgent. No vull suplicar ni obligar ningú a donar, però la situació és més desesperada del que pensen. Simplement imaginin com és estar al meu lloc, perdent el meu fill i ara la meva filla i el meu net estant a l'atemptat terrorista de Barcelona. Els dos greument ferits. La meva filla, amb lesions a l'espina dorsal, passarà tota la seva vida en una cadira de rodes que no puc pagar; el meu nét, en coma esperant una cirurgia al cervell que tampoc puc pagar. Els suplico a tots que donin. No importa la quantitat. A poc a poc podem fer un miracle».

 

'El Mundo' explica que la dona els va contestar el missatge de Facebook l'1 de setembre, explicant que la seva filla estava millor però que en canvi el seu net estava pitjor. Maria va prometre enviar el seu número de telèfon per poder parlar amb el mitjà de comunicació, però la dona va donar-los llargues en dues ocasions. El mitjà també va contactar amb la pàgina 'Gofundme.com' per explicar-los que la història podia no ser real, i la web va bloquejar la petició de Maria Tores i va posar en marxa els mecanismes de verificació. Van demanar-li el DNI i un extracte del compte bancari, però Maria no va respondre a la petició del web. A més, el fet que Maria es connectés des de fora d'Espanya per veure la seva campanya va fer augmentar les sospites, ja que teòricament la dona estava a l'hospital amb la seva família. A més, la dona també havia publicat la mateixa petició en un altre portal de crowdfunding, 'Youcaring.com', on sumava 1.368 euros recaptats. 

 

Finalment la dona va reaparèixer a Facebook l'11 de setembre i va explicar al mitjà de comunicació que el seu net havia mort feia uns dies. Dies després, la Generalitat afirmava que no hi havia cap Antonio Torres en la llista de víctimes mortals dels atemptats, i tampoc cap Teresa ni Antonio Tores entre la llista de ferits ni ningú amb les lesions que la dona descrivia. A més, a Facebook Maria surt en diverses fotos amb un nen petit, al qual identifica com el seu nebot, no el seu net. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris