Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una dona es queda embarassada portant un DIU i la foto del seu fill es torna viral

El metge li va col·locar el dispositiu a la mà i es va encarregar de prendre la fotografia

Imatge del petit amb el DIU | Cedida

 

Existeixen varietat de mètodes anticonceptius i a tots ells se'ls pressuposa una determinada eficàcia. Les píndoles, els condons i els DIU, són, precisament, els millors mètodes i els que teòricament impedeixen que es produeixi un embaràs no desitjat. No obstant això, també compten amb un marge d'error i amb aquest proven que no existeix sistema infal·lible.

 

Amb un DIU ningú esperaria quedar-se embarassada però justament va ser això el que li va succeir a Lucy Hellein, qui va donar a llum al petit Dexter Tyler, un bebè de 4,11 kg que en néixer «portava amb si el dispositiu intrauterí». La foto del petit subjectant el dispositiu s'ha fet tremendament viral i compta amb més de 56.000 comparticions.

Un cas estrany encara que no impossible

La instantània la va prendre el cirurgià que va realitzar la cesària, després de trobar el dispositiu allotjat darrere de la placenta. La protagonista d'aquesta història, Lucy, explicava el següent: «Era el meu tercer DIU. Els meus dos primers van funcionar bé».

 

«Em vaig posar aquest a l'agost i em vaig assabentar que estava embarassada al desembre. Haig d'admetre que estava espantada pel DIU. Vaig pensar que estaria de tan sols un parell de setmanes però l'ecografia va confirmar que ja feia 18 setmanes estava embarassada».

 

Prosseguint amb el seu relat explicava: «El meu DIU no apareixia per cap part en fer l'ecografia així que el meu ginecòleg va assumir que havia caigut, però jo no estava convençuda. Dexter estava previst que vingués al món el 4 de maig. A pesar que no estava planejat, la meva família i jo ens sentim increïblement beneïts».

 

Sobre el mateix embaràs, Lucy va aclarir: «Pels qui pregunten, no, no vaig tenir un part natural, va ser una cesària programada. La meva filla va néixer per una cesària d'urgència, així que vaig programar aquesta cesària principalment perquè no volia córrer el risc de la possibilitat de tenir una altra cesària d'urgència. Durant la meva cesària, el meu ginecòleg tenia previst buscar el DIU», va afegir.

 

Després del succeït amb el petit Dexter, Lucy, que ja tenia dos fills, va decidir controlar la situació i va acabar realitzant-se una lligadura de trompes. D'altra banda, si bé el que li va succeir és extremadament estrany, cal tenir en compte que els DUI no tenen una eficàcia total, solament tenen un 99% de probabilitats de funcionar bé. Un percentatge elevat, sens dubte, però no exempt del seu propi 1%.

 

La mare al costat del petit Dexter | Cedida