rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dormir de costat o evitar el tabac i l'alcohol, alguns dels consells per deixar de roncar

Descobreix la manera de reduir o eliminar els sorolls nocturns

El 50% dels homes de l'Estat ronquen habitualment. | Cedida

 

 

Si la teva parella ronca, segur que esteu farts de passar nits en blanc. Segons publica 'La Vanguardia', el 50% dels homes i el 25% de les dones de l'Estat ronquen més de cinc dies a la setmana. Ara bé, hi ha alguns trucs que de ben segur poden fer que no ronquis durant una bona estona o que reduiran de manera important l'impacte acústic de roncar. A continuació repassem els quatre més importants, recollits també per 'El Confidencial':

1. Dormir de costat: Si evitem dormir panxa enlaire, que provoca més roncs perquè la llengua, la barbeta i l'excés de teixit gras es relaxen i aixafen les vies respiratòries, la posició anatòmica de la via aèria serà més favorable i estarà més oberta. A més, si dormim sobre el costat esquerre afavoreix un drenatge limfàtic correcte i millora la digestió i el funcionament del pàncrees i cor.

  

  

2. Evitar el tabac i l'alcohol: És evident. El tabac produeix una inflamació en la via aèria superior i afavoreix el ronc. A més, acabar el sopar amb un cafè o prendre massa vi no ajuda a passar una nit en silenci. Compte amb l'alcohol i les copes de més, ja que relaxen els músculs que ens mantenen les vies respiratòries obertes.

3. Fora els quilos de més: Un dels màxims responsables dels roncs és l'obesitat. Si tenim sobrepès, normalment també tenim el coll gruixut i això estreny la via aèria superior. En canvi, en cas d'aprimar-nos podem resoldre fins al 50 % dels casos de roncs.

 

4. Tractaments: Canviar el llençol, utilitzar protectors bucals, tires nasals, dilatadors o productes per suavitzar les vies respiratòries t'ajudaran a mantenir els roncs a ratlla. A més, mantingues les fosses nasals obertes i intenta respìrar pel nas en comptes de per la boca. En cas que no et serveixi res de tot això vés al metge.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris