Dormir amb el mòbil al costat del llit és perillós per a la salut

Tenir el mòbil a prop del cos pot produir variacions a les cèl·lules del cervell i es pot acabar desenvolupant càncer
Dormir amb el mòbil a prop pot ser perillós per a la salut | Cedida

 

L'ús constant del mòbil s'ha convertit en quelcom indispensable per a molts de nosaltres. No només l'utilitzem quan el necessitem realment, ja que també el fem servir durant el nostre temps lliure, per fer consultes o quan fem un darrer repàs de les xarxes abans d'anar a dormir. Tot i això, ara haurem d'anar més amb  compte que mai quan duguem a terme aquesta darrera pràctica.  

 

  

Si conservem el telèfon al costat del cos mentre dormim estem exposant la nostra salut. És el que asseguren els investigadors del Weizmann Institute of Science que van examinar els riscos que suposen els mòbils per a la nostra salut i la radiació a la qual està exposat el cos mentre descansa.

 

Què ens pot passar?

Segons reporta la revista 'Biochemical Journal', l'ús del telèfon durant quinze minuts abans d'anar a dormir podria arribar a produir canvis en les cèl·lules del cervell i, a més a més, pot també tenir un paper en el desenvolupament del càncer. A part, el cos humà també sembla estar exposat a radiació encara que tinguem el mòbil a escassos centímetres.

 

Així doncs, segons la revista en qüestió, el mòbil ha d'estar ben lluny del nostre abast si no volem que els efectes nocius d'aquest alterin la nostra salut.

 

Cinc passos senzills 

Si volem prevenir-ho, les mesures que haurem d'adoptar seran les següents: 

— No tinguis el telèfon massa a prop del cos.

— No tinguis el telèfon al costat del llit mentre dormis

— Si has de dormir amb el telèfon mòbil a prop del cap, canvia de costat cada cert temps.

— No facis servir la pel·lícula de protecció radiològica. Només impedeix la recepció de la radiació i força al telèfon a provocar-ne encara més.

— Assegura't de no cobrir l'antena del teu telèfon.