rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Dos asteroides han passat prop de la Terra en l'última setmana

La NASA assegura que meteorits tan propers al nostre planeta només passen dues vegades a l'any
Dos asteroides passen prop de la Terra en una setmana | cedida

 

Durant aquesta setmana dos asteroides de mida considerable, d'entre uns 15 i 40 metres de diàmetre, una superfície més gran, per exemple, que la d'un autobús, han passat prop de la Terra. Que una cosa així succeeixi, és molt poc habitual, segons va informar Paul Chodas, gerent del Centre d'Estudis d'Objectes Propers a la Terra al Laboratori de Propulsió de Doll de la Nasa, situat a Pasadena, Califòrnia.

 

Per tant, en menys de set dies ha passat una cosa que ja és bastant poc habitual que passi un cop a l'any. El mateix Paul Chodas ha assegurat: «Els asteroides d'aquesta grandària no solen acostar-se tant al nostre planeta. Potser només una o dues vegades a l'any».

El primer asteroide va ser detectat dimarts passat, 6 de febrer, quan va passar a una distància de 184.000 quilòmetres de la Terra. El segon, va ser notificat el divendres, 9 de febrer, a les 23.30 UTC. Aquest es va apropar encara més al planeta, va passar a 64.000 quilòmetres d'aquest. L'asteroide va ser descobert el 4 de febrer i denominat 2018 CB.

 

El record de Cheliábinsk

Paul Chodas va recordar, després de conèixer aquests fets, el meteorit que es va estavellar el 2013 a la població de Cheliábinsk, a Rússia. Aquest va provocar més de 500 ferits per la caiguda de fragments a la Terra. En aquest sentit, va alertar que el 2018 CB tenia una grandària superior al d'un lustre enrere, per la qual cosa el seu impacte amb el planeta podria haver tingut greus conseqüències.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris