rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dos transportistes denuncien el risc de contaminació d'aliments a Catalunya per falta d'higiene als camions

Les empreses transporten o reben productes alimentaris sense netejar prèviament el camió
Una reportera de TV3 amb un dels denunciants | TV3

 

Dos transportistes catalans han denunciat a la Guàrdia Civil que empreses catalanes i de la resta de l'Estat transporten o reben productes alimentaris, com cereal, farina o pinso, sense netejar prèviament el camió on haurien dut substàncies com calç, bòrax o ciment, tal com exigeix la normativa, segons ha informat TV3.

 

Així doncs, un equip de la cadena pública catana ho ha volgut comprovar de primera mà i ha seguit un camió que va acabar descarregant plàstic granulat a una empresa de fabricació d'envasos a Lavardac, al sud-oest de França, i després va carregar cereal.

 

El citat mitjà assegura que van poder comprovar que el vehicle no es va netejar ni desinfectar en cap moment abans de transportar el cereal a una farinera catalana.

Una pràctica habitual

Per la seva banda, un dels denunciants, Adrian Ceclo, que ha treballat durant un any i mig en una empresa de transport d'Osca, assegura que aquesta pràctica no és una excepció. «Sí, això és habitual. A Espanya, per exemple, no es demana el certificat de neteja de la cisterna i aquí, com que no es demana, no netegem», assegura Ceclo.

 

«Carregàvem ciment i anàvem cap a França i a França sempre li preguntava al meu cap que si  netejaríem la cisterna abans de carregar el blat o el cereal que sigui, i sempre em deia que no, que només que s'escombri una mica n'hi ha prou, que no contaminem, però la cisterna queda molt bruta», afegeix el denunciant.

 

Les repercussions poden ser considerables

D'altra banda, els experts alerten que les repercussions sanitàries poden ser considerables. Segons Francisco Molino, professor d'Higiene dels Aliments de la Universitat de Lleida, «segons la toxicitat del producte, la simptomatologia o la gravetat de la malaltia pot ser més gran. Si no pots garantir la innocuïtat dels aliments, estan comprometent la seguretat pública i la seguretat alimentària».

 

Tanmateix, Molino explica que «el reglament, que forma part del que es denomina ‘paquet d'higiene’, diu que per garantir la innocuïtat una de les mesures que s'han d'aplicar és que els camions que transporten aliments han d'estar nets i desinfectats». 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris