Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dues investigadores comproven que es poden recopilar dades dels usuaris de WhatsApp a través dels grups

Només cal tenir coneixements informàtics i participar en diversos grups
WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria més populars | EFE

 

Dues investigadores han pogut comprovar que es pot recopilar informació dels usuaris a través dels grups de Whatsapp. Informació com el número de telèfon i els vídeos o fotos compartides per l'aplicació de missatgeria, pot ser recopilada tan sols a través d'un enllaç. També els enllaços que es comparteixen mitjançant aquesta aplicació de missatgeria instantània.

 

Kiran Garimella i Gareth Tyson, de l'Escola Politècnica de Lausana (Suïssa) i la Universitat Reina Maria (Londres) van aconseguir recopilar informació de 45.794 usuaris de WhatsApp de 178 grups públics durant sis mesos, segons publica 'Actualitat RT'.

Es pot accedir a la informació encriptada i recopilar les dades

Les dues dones van començar el seu experiment per determinar si l'aplicació de missatgeria instantània podria ser utilitzada d'alguna forma per investigar en matèria de Ciències Socials. A partir d'aquí, el que han aconseguit comprovar és que, de forma fàcil, molta gent pot recopilar informació d'usuaris a través dels grups de Whatsapp.

 

Per a això simplement cal tenir alguns coneixements informàtics i estar a diversos grups de l'aplicació. D'aquesta manera es poden recopilar tot un seguit de dades dels seus participants a través d'un únic enllaç.

 

Aquests grups, públics, permeten afegir fins a 256 persones, tot això sense haver de recórrer a un administrador central que el gestioni, ja que no és necessari. Un cop dins el grup, l'aplicació guarda tota la informació encriptada dels contactes a la base de dades local de cada dispositiu. De la mateixa manera també guarda aquí la clau de desxifrat, per la qual cosa es pot accedir-hi.

Fotos, vídeos i enllaços compartits poden ser aconseguits

Així, l'usuari que ho desitgi i tingui aquest mínim coneixement informàtic, pot accedir a aquesta informació encriptada i a la clau de desxifrat per aconseguir les dades recopilades. Per descomptat es poden obtenir els números de telèfon a més de les imatges i vídeos enviats i fins i tot els enllaços.

 

Tot això sense incórrer en cap delicte de violació de seguretat. L'única limitació que existeix és que aquestes dades poden ser recopilades només a partir que la persona que pretén fer-ho entra al grup, el que ha tingut lloc amb anterioritat no es pot obtenir.