Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dues investigadores comproven que es poden recopilar dades dels usuaris de WhatsApp a través dels grups

Només cal tenir coneixements informàtics i participar en diversos grups
WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria més populars | EFE

 

Dues investigadores han pogut comprovar que es pot recopilar informació dels usuaris a través dels grups de Whatsapp. Informació com el número de telèfon i els vídeos o fotos compartides per l'aplicació de missatgeria, pot ser recopilada tan sols a través d'un enllaç. També els enllaços que es comparteixen mitjançant aquesta aplicació de missatgeria instantània.

 

Kiran Garimella i Gareth Tyson, de l'Escola Politècnica de Lausana (Suïssa) i la Universitat Reina Maria (Londres) van aconseguir recopilar informació de 45.794 usuaris de WhatsApp de 178 grups públics durant sis mesos, segons publica 'Actualitat RT'.

Es pot accedir a la informació encriptada i recopilar les dades

Les dues dones van començar el seu experiment per determinar si l'aplicació de missatgeria instantània podria ser utilitzada d'alguna forma per investigar en matèria de Ciències Socials. A partir d'aquí, el que han aconseguit comprovar és que, de forma fàcil, molta gent pot recopilar informació d'usuaris a través dels grups de Whatsapp.

 

Per a això simplement cal tenir alguns coneixements informàtics i estar a diversos grups de l'aplicació. D'aquesta manera es poden recopilar tot un seguit de dades dels seus participants a través d'un únic enllaç.

 

Aquests grups, públics, permeten afegir fins a 256 persones, tot això sense haver de recórrer a un administrador central que el gestioni, ja que no és necessari. Un cop dins el grup, l'aplicació guarda tota la informació encriptada dels contactes a la base de dades local de cada dispositiu. De la mateixa manera també guarda aquí la clau de desxifrat, per la qual cosa es pot accedir-hi.

Fotos, vídeos i enllaços compartits poden ser aconseguits

Així, l'usuari que ho desitgi i tingui aquest mínim coneixement informàtic, pot accedir a aquesta informació encriptada i a la clau de desxifrat per aconseguir les dades recopilades. Per descomptat es poden obtenir els números de telèfon a més de les imatges i vídeos enviats i fins i tot els enllaços.

 

Tot això sense incórrer en cap delicte de violació de seguretat. L'única limitació que existeix és que aquestes dades poden ser recopilades només a partir que la persona que pretén fer-ho entra al grup, el que ha tingut lloc amb anterioritat no es pot obtenir.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris