Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Ana Botella podria veure's obligada a retornar 127 milions d'euros per la venda de 1.800 pisos de protecció oficial el 2013

L'exalcaldessa de Madrid veu com se li acumulen els problemes
Ana Botella es podria veure obligada a retornar 127 milions d'euros | Cedida

 

L'Ajuntament de Madrid ha demanat al Tribunal de Comptes una condemna per a l'exalcaldesa Ana Botella, sis membres del seu equip de govern i l'exconseller delegat de l'Empresa Municipal d'Habitatge i Sòl (EMVS). El Govern de Manuela Carmena vol que es retornin 127 milions d'euros pel dolor que va produir a les finances públiques de Madrid la venda de 1.800 pisos socials al fons voltor Blackstone, l'any 2013, segons publica ‘Infolibre’. Aquesta xifra correspon, segons la demanda, a «la diferència entre el preu de venda i el preu taxat de mercat a la data de venda conforme a dictàmens pericials que s'aporten, al que cal afegir el preu abonat per una intermediació immobiliària innecessària».

L'Audiència de Madrid va decretar fa un mes la reobertura de la querella dels afectats, després de ser arxivada dues vegades per un jutjat de Madrid que assegurava que no hi havia indicis de delicte, malgrat les irregularitats confirmades per la Cambra de Comptes de Madrid i pel nou equip local de govern. La demanda que s'ha presentat ara es basa en l'argument que a la venda dels pisos es van cometre moltes irregularitats. En concret, no es va realitzar una taxació dels immobles, es va prescindir de fixar un preu de sortida, i tampoc es van realitzar informes sobre la viabilitat econòmica i jurídica de l'operació. A més, els demandants asseguren que l'EMVS va permetre a Blackstone alterar de forma injustificada i imprevista el preu oferit.

 

En el text presentat pel govern de Manuela Carmena s'exposa, a més ,que el procediment de venda no es va fer de forma adequada. No va començar amb la publicació de l'anunci oficial que ha de fer-se per a la presentació d'ofertes. Simplement, temps abans, l'EMVS es va contractar com a intermediària a una empresa que va cobrar 2,4 milions per un treball de què no va quedar constància. Una més de les irregularitats que l'Ajuntament de Madrid denuncia.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris