El bigoti de Dalí conserva la famosa postura de les deu i deu

El seu cos va ser exhumat aquest dijous passat, per una demanda de paternitat
El bigoti del geni surrealista conserva la clàssica postura de les deu i deu | Cedida

 

Salvador Dalí, que aquest dijous passat a la nit va ser exhumat per una prova de paternitat, conserva la postura de les deu i deu del seu bigoti segons ha revelat aquest divendres el secretari de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas, assegura el 'Huffington Post'. De fet, el forense que es va encarregar d'embalsamar l'artista, Narcís Bardalet, va assegurar que durant el procés «va tenir especial cura» amb el bigoti. «Vam fer que el bigoti marqués les deu i deu, el vam cuidar de forma exquisida», va dir visiblement emocionat. Bardalet també va explicar que, el fet que Dalí estigui embalsamat «és una moneda de dues cares» perquè permet conservar el cos i trobar fàcilment mostres d'ossos i dents, però el formol també «pot danyar l'estructura cel·lular i pot fer que treure l'ADN costi una mica més». 

Els forenses van recollir mostres d'ungla, de pèl i d'ossos llargs del geni empordanès perquè és on el material genètic es conserva millor. El procés es va allargar durant quatre hores, però el bon estat del cos ha facilitat el procés d'extracció. Ara bé, no s'espera que hi hagi resultats de la prova de paternitat fins d'aquí un o dos mesos perquè es tracta d'un procés laboriós i lent. Si finalment es demostra que Pilar Abel, la figuerenca que va aconseguir que un jutjat madrileny aprovés l'exhumació de l'artista, és la filla del geni, l'Abel donaria per finalitzada una lluita que fa anys que porta. En cas contrari, podria tenir greus problemes perquè la Fundació Gala-Salvador Dalí ja ha assegurat que si la prova resulta negativa, emprendrà accions legals, per «danys i perjudicis».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!