El fill de Jordi Pujol s'excusa: «Teníem els diners a Andorra perquè als 80 hi va haver un simulacre de cop d'estat»

Assegura que els diners eren una herència del seu avi
Jordi Pujol Ferrusola va declarar davant l'Audiència Nacional | Blogger

 

Jordi Pujol Ferrusola va tornar a donar explicacions sobre els diners amagats de la família a Andorra. Ho va fer davant de l'Audiència Nacional, que no va quedar convençuda de la veracitat del seu relat i va enviar-lo a presó incondicional. El fill de Pujol va assegurar que els diners es trobaven fora del país una bona raó: «No s'oblidi que als 80 tenim un simulacre de cop d'estat i que per tant es complia la profecia del meu avi», va assegurar al jutge. 

Segons ha pogut saber el diari 'El Español', l'acusació va preguntar si comptava amb algun resguard dels diners que van enviar a Andorra, i Jordi Pujol va tornar a excusar-se: «No havia pensat que mai em trobaria en aquesta situació i que necessitaria guardar tots els papers», va respondre. Tot i això, sí va admetre que era conscient que no estaven pagant impostos, però va defensar-se dient que els diners provenien d'una herència del seu avi. 

 

Pujol Ferrusola, un cop més, va exculpar al seu pare de qualsevol responsabilitat: «El meu avi no tenia confiança en el seu fill en temes econòmics. Creia que la deriva política que havia agafat el conduiria al desastre. Eren negocis del meu avi. Ho sé per la confiança del meu avi i la del gestor del meu avi». Tot i Jordi Pujol 'Jr.' va intentar protegir a la seva mare, els investigadors han descobert recentment que era ella qui s'encarregava de diverses de les finances de la família. El fill de l'expresident, a més, va responsabilitzar a un dels seus bancs de ser l'impulsor d'algunes de les gestions fraudulentes dels Pujol.